Новини
Освіта

32 учнівських лісництва працює на Хмельниччині (ФОТО)

Понад 40 учнівських лісництв працює у Подільському лісовому офісі ДП “Ліси України”. Переважна частина на Хмельниччині – 32. Загалом навчаються лісівничій справі орієнтовно 1300 дітей.

Учнівські лісництва – це традиційна та дієва форма залучення молоді до охорони природи. Таким чином лісівники навчають дітей любити та поважати ліс, знати його особливості та вміти за ним доглядати. Для дітей лісівники облаштовують класи, де проводять лекції та досліди. Відкривають музеї, екологічні стежки. Адже навчання має бути цікавим і різноманітним, – розповідають у лісовому фонді.

Діти під керівництвом лісничих та керівників заготовляють лісове насіння, вирощують сіянці, висаджують майбутні дерева, створюють власні парки та сквери, піклуються про птахів, звірів і мурах.

Також юні лісоводи займаються науково-дослідницькою роботою з вивчення біологічних особливостей лісових дерев і чагарників, трав’янистих рослин, представників тваринного світу, рідкісних та зникаючих видів занесених до Червоної книги України, проводять моніторинг стану лісових насаджень та різні експерименти.

А ще вихованці волонтерять. Наприклад, учні Самчиківського учнівського лісництва Старокостянтинівської філії на заняттях та під час перерв між уроками плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки і передають українським військовим. А вихованці Пліщинського лісництва, що у Шепетівській філії, уже втричі перемагали на «Всеукраїнському зльоті шкільних лісництв».

Робота в учнівському лісництві мотивує дітей до вибору майбутньої професії. Багато наших випускників сьогодні працюють у лісовій сфері. А нашій галузі неабияк потрібні професіонали! – наголошують лісівники.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook