Новини
Освіта

Освітні послуги на Хмельниччині у вересні подорожчали

У вересні інфляція на Поділлі становила 0,4%; з початку року ціни в області загалом зросли на 4,1% (торік відповідно на 2% та 21,2% відповідно).

Продукти та безалкогольні напої з початку року загалом подешевшали на 0,5%. Найбільше впала ціна на продукти переробки зернових та овочі. У межах 2,9–0,1% коштували менше фрукти, свинина, олія соняшникова, макаронні вироби, рис, маргарин, риба та продукти з риби, цукор.

Водночас дещо зросли ціни на яйця, сметану, молоко, масло, кондитерські вироби з цукру, сири, м’ясо птиці, кисломолочну продукцію, кондитерські вироби з борошна, хліб.

Алкогольні напої та тютюнові вироби додали в ціні 1,1%: тютюнові вироби на 1,9%, алкогольні напої на 0,3%. Одяг та взуття подорожчали на 2,3%.

Зростання тарифів на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,3% зумовлено здебільшого подорожчанням оренди житла на 2,9%.

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 0,5% спричинено здорожчанням фармацевтичної продукції.

Ціни на транспорт зросли на 2,1% коштом зростання вартості палива та мастил на 5,3%. Разом з тим подешевшали автомобілі на 0,5% та транспортні послуги на 0,3%.

Ціни на послуги освіти зросли на 9,8%, а саме: отримання середньої та вищої освіти стало дорожчим на 15,5% та 13,4% відповідно, проте утримання дітей у дошкільних закладах дещо подешевшало – на 0,7%, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook