Новини
Хмельниччина туристична

Для села на Кам’янеччині створили арт-карту

Село Гораївка на Бакоті відоме всім, хто віддає перевагу відпочинку в Україні в мальовничих місцях. Відколи село почали активно перетворювати на туристичний магніт на Хмельниччині, тут з’явилося чимало цікавих локацій. Аби дати туристам уявлення, скільки і чого є цікавого на Бакоті, а також де це все шукати, створили арт-карту, куди нанесли всі об’єкти, що заслуговують на увагу під час мандрівок та відпочинку.

У спільноті Bakota Info так пояснили ідею створення арт-карти села Гораївка.

  • По-перше, це село, розташоване найближче до оглядового майданчика та прекрасних краєвидів. Вже за 5 хвилин ходи від села ви зможете насолодитися усією красою Дністровського каньйону, яку ви так любите на Бакоті.
  • По-друге, Гораївка – це місце, де можна комфортно проживати. Тут є 2 магазини, 2 зупинки, 2 церкви, клуб, бібліотека, садиба “Дім Мандрівника”, де можна переночувати, та “Бакота Хаб”, де також можна переночувати та відвідати мистецький простір.
  • По-третє, і саме це важливо на нашій карті, Гораївка – це справжнє арт-село. Тут розташовані понад десяток муралів, арт-об’єктів, розмальованих будинків та криниць. І все це можна легко побачити, пройшовши пішки від 1 до 2 годин.

Отримати карту можна буде також в туристично-інформаційному центрі на Бакоті, у “Бакота Хабі”, в “Домі Мандрівника” та на інших локаціях. За QR-кодами можна переглянути точне розташування кожної з локацій.

У більшому розмірі карту можна переглянути за посиланням.

До слова, восени на Бакоті краєвиди ще фантастичніші, ніж влітку. Тож тих, хто хоче їх побачити на власні очі, запрошують, поки листя ще не облетіло з дерев.

Без перебільшень, це наймальовничіший період у нашому регіоні. Захопіть з собою термос з чаєм і завітайте, щоб переконатися в цьому особисто. А по приїзду не забудьте додати до термоса кілька ягід шипшини, які ростуть тут майже скрізь, радять у Bakota Info.

До слова, раніше було створено мапу культурних об’єктів та місць в околицях Бакоти, де позначено понад два десятки локацій, які варто відвідати під час мандрівок Кам’янеччиною.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook