Новини
Суспільство

Правоохоронців у Хмельницькому навчають спілкуватися з дітьми, які потерпають від насильства

Протягом цього тижня у Хмельницькому диспетчери та оператори спецлінії «102», а також ювенальні поліцейські та шкільні офіцери навчаються, як правильно реагувати на повідомлення про домашнє насильство та булінг, що надходять від неповнолітніх. На запит Національної поліції України навчання організувала OSCE projects in Ukraine із залученням тренерок із La Strada-Ukraine.

Протягом чотирьох днів дві групи співробітників спецлінії «102» проходять тренінги на тему: «Ефективне реагування на звернення дітей під час війни з особливою увагою до випадків ґендерно зумовленого, зокрема, домашнього насильства».

За словами представниці програми підтримки ОБСЄ для України Наталії Шпак, у перший день навчань говорили про національне законодавство у сфері захисту прав дітей. Зокрема, про те, що стосується протидії булінгу. Другий день присвятили практиці. Тренерки у ролі дітей здійснювали умовні дзвінки до поліції. А учасники тренінгу мали на них відповідати. Також розбирали приклади реальних дзвінків неповнолітніх на лінію «102».

Оператори лінії «102» кажуть: завдяки роботі вчителів та ювенальних поліцейських, діти знають, куди треба телефонувати, якщо вони стали жертвами чи свідками протиправних дій. Тому останнім часом дзвінки від дітей почастішали. Зазвичай вони повідомляють про факти домашнього насильства, булінг, а інколи й про майнові чи інші види злочинів.

Дзвінки від дітей приймають за тим самим алгоритмом, що й від дорослих. Щобільше, діти більш відповідально ставляться до таких дзвінків, чітко і повно надають усю необхідну інформацію, – наголосила операторка спецлінії «102» ГУНП в Хмельницькій області Іванна Ходаніцька.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook