Новини
Надзвичайні події

Вночі на Хмельниччині лунали вибухи: працювала ППО

Вчетверте за поточний тиждень на Хмельниччині вночі було неспокійно. Пролетівши через низку областей, ворожі БПЛА вкотре долетіли до Хмельниччини, аби тут нарешті (хоча б частково, бо повної інформації про чергову повітряну атаку поки немає) бути збитими.

День вчорашній, 28 жовтня, запам’ятався мешканцям Хмельниччини, як і всій Україні, масштабною повітряною тривогою через зліт ворожих МіГів (носіїв “Кинджалів”), чого не фіксувалося вже близько місяця. Відбою довелося чекати, замість умовно “традиційних” 30-40 хвилин, дві години.

Денною тривогою суботній день не обмежився. Вночі, на перетині чергового, вже мало кому зрозумілого переведення годинників з літнього часу на зимовий, до Хмельниччини знову докотилася повітряна тривога, що вже звично стартувала з півдня. Скільки і чого летіло, дізнаємося з офіційних джерел, але вибухи на Хмельниччині, вкотре, вночі пролунали.

Інформацію про гучні звуки на території області підтвердив перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Про наслідки вибухів на Хмельниччині також повідомив:

Поки тривала повітряна тривога, у громадах Хмельниччини уважно слідкували за рухом ворожих безпілотників. Особливо там, де останнім часом “було чутно гучні звуки“.

І хто, як не Старкон, якнайкраще сформулював настрої мешканців Хмельниччини за підсумками роботи ППО в області:

Літає всюди, а збивають наші хлопці, як завжди

ДОПОВНЕНО: За інформацією Повітряних сил ЗСУ, вночі 29 жовтня 2023 року окупанти атакували п’ятьма ударними БпЛА типу “Shahed” та керованою авіаційною ракетою Х-59. Пуски «шахедів» здійснено з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ – рф), КАР Х-59 – із літака Су-34 (з повітряного простору Бєлгородської народної республіки). Усі ударні БпЛА противника знищено силами та засобами Повітряних Сил у межах Миколаївської, Запорізької та Хмельницької областей. Бойову роботу виконали тактична авіація та зенітні ракетні війська.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook