Новини
Суспільство

Стали відомі обставини загибелі колишнього воєнкома Хмельниччини

Кілька днів у соцмережах обговорюють надзвичайну подію, що сталася 3 листопада в одному з прифронтових сіл на Запоріжжі. Ворог завдав удару ракетою “Іскандер-М” по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Військових в той момент зібрали на шикування з нагоди Дня артилерії, аби вручити нагороди. За попередньою інформацією, “урочисте нагородження” бригади у прифронтовому селі вирішив провести один з офіцерів. Внаслідок влучання ракети загинули понад два десятки військових, понад пів сотні отримали поранення. Серед загиблих військових – колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Володимир Возний. Також є поранені серед цивільного населення.

Нагадаємо, про загибель полковника Володимира Возного 3 листопада повідомив голова Кам’янець-Подільської районної ради Михайло Сімашкевич. Попередньо зазначалося, що колишній керівник Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Возний загинув під час бойового зіткнення на Запорізькому напрямку в результаті бомбового удару. Проте, як з’ясувалося згодом, загинув військовий за інших обставин.

У Збройних силах України факт загибелі військових підтвердили лише після того, як він набув розголосу у ЗМІ та соцмережах.

Нещодавно призначений міністр оборони України Руслан Умєров доручив “Головній інспекції Міністерства оборони провести повну перевірку за фактом цієї трагедії”.

Про те, що серед загиблих військових був колишній воєнком Хмельниччини Володимир Возний, повідомила Українська правда, посилаючись на джерела в МВС:

Дослівно: “03.11.2023 року близько 10:00-11:00 години під час вручення нагород бійцям ЗСУ на території прифронтової зони Запорізької області внаслідок влучання ракети в місце, де власне відбувалось нагородження, загинуло попередньо понад 20 військових, в тому числі колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Возний Володимир Миколайович, нещодавно переведений на службу в РТЦК Запорізької області”.

У 128 окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді ситуацію досі не прокоментували.

Тим часом у соцмережах реагують на трагедію так:

Ховатимуть Володимира Возного завтра, 6 листопада, у Кам’янці-Подільському. Сьогодні, 5 листопада, в місті готуються зустріти тіло загиблого захисника України.

Громадо, сьогодні, орієнтовно з 20-00, до Будинку офіцерів прибуде траурний кортеж. Володимир Возний загинув внаслідок влучання ракети на Запоріжжі. Прохання при зустрічі автомобіля на своєму шляху організувати коридор пошани. Попрощатись з полковником Возним можна буде усю ніч в Будинку офіцерів. Завтра, 6 листопада – панахида та чин похорону, повідомив голова Кам’янець-Подільської міської ради Михайло Посітко.

ДОПОВНЕНО: Відреагував на трагедію на Запоріжжі Президент України Володимир Зеленський:

Передусім щодо російського удару по воїнах 128-ї гірсько-штурмової бригади, який стався у Запорізькій області. Мої співчуття всім рідним та близьким загиблих воїнів! Це трагедія, якої можна було уникнути. Міністр оборони Умєров доповів мені про заходи, яких вжито, щоб зʼясувати всі обставини того, що сталося, хто конкретно та які розпорядження давав. За фактом трагедії було зареєстровано також кримінальне провадження. Триває відповідне розслідування. Головне – встановити повну правду про те, що сталося, і більше не допустити подібного. Кожен військовий у зоні бойових дій – у зоні дострілу та аеророзвідки ворога – знає, як треба поводитися під відкритим небом, як дбати про безпеку. Зараз розслідування має дати рідним загиблих воїнів і суспільству чесні відповіді, як сталася трагедія та чиї розпорядження були неправильними.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook