Новини
Офіційно

Заступник начальника Хмельницької ОВА перебуває з візитом у США (ФОТО)

Про поїздку до Сполучених Штатів Америки, її мету та очікування від зустрічі з закордонними партнерами розповів заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Володимир Юр’єв. Наразі посадовець перебуває у Вашингтоні у складі української делегації за програмою IVLP SCP – Developing regional potential in war and post-war.

Гостям з України партнери організували величезну кількість зустрічей на рівні федерального уряду, влади штатів, асоціацій міст та громадських організацій. Головний меседж зустрічей – взаємодія уряду та регіональної влади, робота громадськості з вразливими верствами населення, ветеранами та програмами для їх підтримки.

Зустрічі відбулись в Державному департаменті федерального уряду, де обговорювали стан допомоги Україні Сполученими Штатами на сьогодні. Зокрема піднімались питання про потребу озброєння, якого критично не вистачає на фронті українським бійцям. Також розглянули можливі спільні проєкти по їх реабілітації, про можливість навчання та відпочинку наших дітей у закладах освіти США.

Важливо, що наші друзі, крім військової підтримки, дбають про подальшу розбудову демократичного суспільства. Багато йдеться про відновлення країни у післявоєнний час, про різні фактори і виклики, з якими доведеться боротись, впроваджуючи реформи в місцеве самоврядування, освіту та медицину, соціальну сферу і громадський сектор. Безумовно, буде нелегко, але ми маємо досвід успішних країн, які щиро діляться ним, розглядаючи нас як постійних партнерів, наголосив Володимир Юр’єв.


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook