Новини
Суспільство

Будівництво житла на Кам’янеччині скоротилося вдвічі

На Поділлі протягом трьох кварталів добудовані та прийняті в експлуатацію житлові будинки загальною площею 171,4 тисячі метрів квадратних. Після падіння на третину торік цьогоріч галузь зросла на 6,1%.

Обсяг прийнятого в експлуатацію житла в міській місцевості становив 138,2 тисячі квадратів або 80,6% від загального обсягу, в сільській – 33,2 тисячі. В цілому по області прийнято в експлуатацію 1900 квартир.

Найгірша ситуація в Кам’янець-Подільському районі. В регіоні споруджено 18,5 тисячі квартирних метрів житла. Фактично лише кількасот місцевих родин отримали нове житло. Падіння в районі – майже в два рази – на 48,2%.

За обсягами будівництва у лідерах, звісно, найбільший район – Хмельницький: здано в експлуатацію 140,4 тисячі квадратних метрів загальної площі житла. Як бачимо, це становить понад трьох чвертей від загальнообласних здобутків будівельників.

Після торішнього падіння через війну на 37,8% у Хмельницькому районі поточного року зафіксоване збільшення обсягів будівництва. За три квартали зростання становило 21,3%.

Найшвидшими ж темпами будівництво відновлювалося у Шепетівському районі: здано в експлуатацію житло площею 12,5 тисячі квадратів. Зростання в районі становило 23,5%, повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Читайте також: У хмельницькому парку Чекмана почали будівництво готельно-ресторанного комплексу

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook