Новини
Інфраструктура

Головну ялинку Хмельницького прикрасили патріотичними іграшками (ФОТО)

Замість двох – одна, але на вже майже звичному місці, головна ялинка у Хмельницькому таки буде. Попри палкі дискусії хмельничан “варто чи не варто під час війни прикрашати новорічне дерево”, у владі вирішили, що не так для дорослих, як для дітей має бути в обласному центрі місце, що випромінюватиме новорічно-різдвяний настрій.

Нагадаємо, минулого року у Хмельницькому прийняли компромісне рішення: головну збірну ялинку на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка не встановлювати, натомість прикрасити живі блакитні дерева, що ростуть по обидва його боки. Навіть при тому, що одне дерево, над яким “попрацювали” вандали, позбавивши його верхівки, виглядало трохи несвятково, новорічна атмосфера там таки була присутня. А забути про те, що в країні війна, не давали генератори, підключені до святкової ілюмінації, яка також прикрашала ялинки.

Цього року головна ялинка у Хмельницькому буде одна. Прикрашати її комунальники почали вчора. Іграшки на ялинці – однакового розміру пласкі кулі синього та жовтого кольору з патріотичними малюнками. Відкриття ялинки, нагадаємо, запланували на сьогодні, 6 грудня. Масових заходів у місті з цього приводу не планували, а святкову атмосферу старту різдвяних та новорічних свят даруватимуть хмельничанам діти – вихованці школи мистецтв виступатимуть й збиратимуть гроші на ЗСУ. Також буде вітання від Святого Миколая.

Новорічного ярмарку біля ялинки цього року також не буде. Але, як і минулого року, кілька різдвяних будиночків від місцевих підприємців вже встановили днями на майданчику біля “Дитячого світу”.

Хочеться сподіватися, що територію навколо них таки розчистили, бо, нагадаємо, через ожеледицю у Хмельницькому кількість травмованих на вулиці за останні дні збільшилася удвічі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook