Новини
Події

У Хмельницькому обрали голову обласної організації Українського Червоного Хреста

Звітно-виборна конференція Хмельницької обласної організації Українського Червоного Хреста, під час якої не лише відзвітували про виконану за останні два роки роботу, а й обрали керівника організації, відбулася сьогодні, 22 грудня, у Хмельницькому.

З 2022 року, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Хмельницьку обласну організацію у статусі виконуючого обов’язки голови очолював Богдан Малінський. Саме він звітував перед 20 делегатами конференції (керівниками та волонтерами місцевих осередків обласної організації Українського Червоного Хреста) та запрошеними гостями, які свого часу зробили чималий внесок у розвиток обласної організації.

Особливим гостем на заході був Микола Поліщук, Президент Українського Червоного Хреста. Звертаючись до присутніх, він, зокрема, наголосив:

Сьогодні організацію Українського Червоного Хреста Хмельницької області відповідно знають всюди. Вас знають люди, вас знає влада, вас знають в Україні та за її межами, в тому числі наші партнери, які дають можливість нам плідно працювати. В Українському Червоному Хресті зібралися не тільки люди ідейна, сюди прийшли професіонали з різних сфер. У кожного свій досвід, своє бачення роботи, і дуже важливо, щоб ми один одного розуміли і відчували.

Звітуючи про свою дворічну роботу як керівника Хмельницької обласної організації УЧХ, Богдан Малінський пригадав непростий шлях, який вона пройшла, починаючи з 2019 року, коли група ентузіастів вирішила відродити волонтерський рух на Хмельниччині, і до сьогодні, коли обласна організація вважається однією з найкращих в Україні завдяки низці напрямків, які вдалося започаткувати, організувати та реалізувати у короткий строк причому у непростих умовах воєнного часу.

Коротко у своєму звіті Богдан Малінський пригадав кожен з напрямків, за якими наразі працюють волонтери Українського Червоного Хреста на Хмельниччині. А це

  1. Перша допомога,
  2. Мобільні медико-психологічні бригади,
  3. Гуманітарна допомога,
  4. Психічне здоров’я та психосоціальна підтримка (до слова, зібралися сьогодні делегати у конференц-залі Центру психосоціальної підтримки, який у Хмельницькому відкрили рік тому),
  5. Загін швидкого реагування,
  6. Догляд вдома,
  7. Відновлення родинних зв’язків,
  8. Програма розвитку організацій та волонтерства (BraVo)
  9. Реалізація молодіжних ініціатив.

Станом на кінець року в організації нараховується близько 200 волонтерів, яких насправді знає чимало мешканців Хмельниччини, адже не раз отримували від них і підтримку, і допомогу. Звіт виконуючого обов’язки голови Хмельницької обласної організації Українського Червоного Хреста конференція визнала задовільним, після чого одноголосно делегати проголосували за членів правління організації, а також обрали ревізійну та редакційну комісії.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook