Новини
Офіційно

Сергій Тюрін розповів про підсумки року на Хмельниччині

Перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, як нині керуючий областю та той, хто контролює забезпечення її життєдіяльності, підбив підсумки ще одного непростого для краю та країни року, що минає.

Як і минулого року, у 2023-му влада області системно підтримувала Сили безпеки та оборони, як фінансовим ресурсом з обласного бюджету у розмірі близько 115 мільйонів гривень, так і разом із громадами області та відповідальним бізнесом:

Спільно ми передали для різних потреб Сил оборони понад 100 автомобілів підвищеної прохідності. Також передали спеціальні машини, мобільну СТО, банно-пральний комплекс, швидку стоматологія на колесах.

Не забували у владі також про підтримку ППО Хмельниччини, яка останні кілька місяців активно відпрацьовує по ворожих цілях, особливо у грудні, коли повітряні тривоги через атаки ворожих “шахедів” лунають щоночі. Силам Протиповітряної оборони загалом передали понад пів сотні пікапів з необхідною комплектацією – прожекторами, лазерними вказівниками, тепловізорами. Робота в цьому напрямку продовжується.

Зважаючи на кількість повітряних атак, на жаль, не обійшлося на Хмельниччині без надзвичайних подій, внаслідок яких чимало людського та комунального майна було пошкоджено:

Ми активно працювали над усуненням наслідків ракетних обстрілів в громадах Хмельниччини, а підприємства області продовжують брати участь у відбудові деокупованих територій. Хмельниччина долучилася до президентського проєкту «Пліч-о-пліч», щодо відновлення пошкоджених житлових об’єктів у Високопіллі Бериславського району Херсонської області.

Загалом, нагадав Сергій Тюрін, на Херсонщині планують відновити 257 пошкоджених домоволодінь.

З обласного бюджету станом на сьогодні спрямовано 20 мільйонів гривень, а від громад області – ще близько 40 мільйонів гривень. Я щиро дякую кожному голові громади, депутатському корпусу за таку підтримку наших співгромадян.

Також у 2023 році будівельники та архітектори Хмельниччини долучилися до ліквідації наслідків підриву росіянами Каховської гідроелектростанції.

Під кінець року на Хмельниччині почали реалізовувати важливий суспільний проєкт, спрямований на підтримку ветеранів сучасної війни. У Хмельницькому та Кам’янець-Подільському районах вже запрацювали ветеранські хаби. Ще один на початку 2024 року планують відкрити на Шепетівщині, а загалом, за планами влади, такі ветеранські простори мають з’явитися у всіх громадах області:

Наше головне завдання – зробити усе можливе для наших героїв, які повертаються з фронту до дому, аби вони отримали максимально необхідну підтримку та допомогу.

У листопаді 2023 року в Хмельницькій області відбулося засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України:

Це ефективна комунікація усіх органів виконавчої влади місцевого самоврядування. Під час засідання Конгресу було розглянуто було важливі питання щодо розвитку економіки, захисту інфраструктури, безпеки та дотримання високих стандартів освітніх послуг в умовах війни.

Активно працює Хмельницька область також над виконанням заходів національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

В автошколі Харківського національного університету внутрішніх справ, що перемістився в нашу область, пройшли навчання люди з інвалідністю та отримали посвідчення водія. Працюємо над створенням середовища, в якому буде комфортно усім без виключення.

У цьому році на Хмельниччині запрацювала робоча група “Прозорість і підзвітність“, що аналізує здійснення закупівель органами влади місцевого самоврядування та доцільність реалізації тих або інших проєктів у воєнний час.

Майже щодня до влади звертаються мешканці області – через соцмережі, телефоном, і загалом піднімають ці питання в суспільстві. Тільки за останній тиждень розглянуто питання щодо витрат коштів, виділених з фонду ліквідації наслідків збройної агресії під час проведення закупівельних робіт Красилівською багатопрофільною лікарнею, можливих зловживань у процесі діяльності військово-лікарських комісій, закупівель, що реалізуються коштом місцевих бюджетів. Відібрано чотири об’єкти, замовниками яких є Жванецька, Розсошанська сільські та Теофіпольська селищна ради. За результатами опрацьованих матеріалів цього тижня замовники скасували закупівлі на території Теофіпольської громади на суму 2 мільйони гривень.

Також, додав Сергій Тюрін, влада рекомендувала правоохоронним органам провести детальний аналіз двох закупівель щодо придбання спецтехніки Жванецькою сільською радою та закупівлі щебенево-піщаної суміші Розсошанською сільською радою.

Стосовного актуального питання зловживань у діяльності військово-лікарських комісій, Національне агентство з питань за побігання корупції визначило 20 найпоширеніших корупційних ризиків та розробили рекомендації для їх усунення, – зазначив очільник області:

Відповідні рекомендації враховані ВЛК області та доведені усім відповідальним особам. Діяльність лікарських комісій перебуває на постійному контролі Департаменту охорони здоров’я та обласної військової адміністрації в цілому.

Днями у Хмельницькій області створили Раду волонтерів при обласній військовій адміністрації. До неї вже долучилися 20 благодійних фондів та організацій, відбулося перше установче засідання.

Наостанок перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін подякував ЗСУ та усім силам безпеки і оборони України за те, що, завдяки їм, ми прожили ще один рік:

Рік боротьби та стійкості, але ми вистояли. Я дякую кожному за витримку, наполегливість та стійкість. Нехай 2024 рік стане переможним для нас усіх з новим роком. Слава Україні!

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook