Новини
Надзвичайні події

На поранену мешканку Старокостянтинівщини чекають місяці реабілітації, – лікар

Медики Хмельницької обласної лікарні, де напередодні прооперували постраждалу від російського обстрілу дівчину, прокоментував стан пацієнтки. Попри те, що операція пройшла успішно, дівчина не відчуває кінцівок. На неї чекають тижні стаціонарного лікування та місяці реабілітації.

За словами заступника директора Хмельницької обласної лікарні з хірургічної роботи Володимира Монастирського, операція була тривалою, але пройшла успішно, пише Суспільне Хмельницький.

Будь-яке оперативне втручання на спинному мозку — це складне втручання. Тому що наркоз проводиться в положенні пацієнта на животі. Проводив операцію головний нейрохірург, завідувач відділення нейрохірургії. Вона пройшла вдало. Але наскільки відновиться функція нижньої половини тіла ще зарано говорити, — розповів медик.

З його слів, на сьогодні життю дівчини нічого не загрожує. Але поки в неї відсутня чутливість нижніх кінцівок.

Пацієнтка буде потребувати досить тривалого, не один тиждень стаціонарного лікування, а потім ще не один місяць реабілітації. За умови, якщо у післяопераційний період не буде ніяких ускладнень, — додав Володимир Монастирський.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook