Новини
Суспільство

Освячення води та водохрещенські купання у Хмельницькому (ФОТО, ВІДЕО)

Цьогоріч свято Водохреща відзначають за новим календарем, а саме 6 січня. За традицією, сьогодні на світанку освятили воду у Південному Бузі. Для охочих зануритися облаштували дві локації по обидва береги річки. Водночас у ДСНС радять утриматись цьогоріч від купань.

За словами архімандрита ПЦУ, військового капелана Збройних сил України, Даниїла Тарнавського, вода, освячена у День Богоявлення Господнього, вважається особливою і не псується протягом багатьох років.

Це не означає, що вода є безгрішна, а це означає, що вона є благословенна, в особливий спосіб принесена. Тобто це є вибрана вода, особлива вода, яка нам посилається для зцілення від душевних і тілесних недуг, – розповідає архімандрит.

Фото: міська рада

Від учорашнього вечора за безпекою під час купань стежать рятувальники та медики. Останні слідкують, аби людина добре почувалася та не була у стані алкогольного сп’яніння.

Фельдшер Хмельницької міської комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах Віталій Атаманчук розповідає, що вчора люди почали сходитись на початку 20 години і приходили до пів на 12 ночі.

Медик каже: після занурення потрібно витерти тіло, переодягнутись і зігрітись. Для цього на набережній встановили намет.

Цьогоріч в обласному центрі облаштували два місця для пірнання – на лівому та правому березі Південного Богу, біля аварійно-рятувальної служби та ДЮСШ №3.

Водночас у ДСНС України рекомендують утриматися від купання на Водохреща.

Масові зібрання та купання нині не на часі, цим може скористатися ворог. Водночас на місцях для купань будуть чергувати рятувальники задля уникнення небезпечних ситуацій, – йдеться у повідомленні.

Слід зазначити, що уся вода, яка подаватиметься в місто сьогодні, освячена. Працівники МКП «Хмельницькводоканал» підтримують традиції, запросивши священнослужителя Свято-Введенського храму Православної церкви України, митрофорного протоієрея Степана Миронюка освятити воду на водопровідних об’єктах водоканалу.

Дивіться у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook