Новини
Армія

Бійці Залізної бригади з Хмельниччини розповіли про свою роботу

Піхота Залізної бригади – третьої окремої танкової бригади з Хмельниччини – це сувора робота в сувору погоду. Таким побачили батальйон «Степові вовки» кореспонденти турецької агенції «Anadolu».

Їхній репортаж подаємо в перекладі з незначними скороченнями.

Дорога на фронт пролягає через населені пункти, які сильно постраждали від артилерійських та авіаційних ударів, і впадає в очі, що в Куп’янському районі внаслідок обстрілів росіян знищено частину цивільної інфраструктури.

Дістатися передньої лінії фронту дуже складно, оскільки необхідно уникнути обстрілів, вберегтися від артилерії та безпілотників.

Українські воїни, які з кінця минулого року відбивають посилені російські атаки на куп’янському напрямку, цілодобово в бойовій готовності.

27-річний військовий із позивним «Бодер» каже: «Ми захищаємо тут свою країну від ворога. Хочемо за короткий час закінчити війну перемогою».

До російських позицій — лише 600-700 метрів.

«Ми тут на нульовій точці. Між нами та російськими позиціями нікого немає, — говорить Бодер. — Це ми тримаємо лінію оборони».

Оцінюючи часті бойові зіткнення, Бодер каже: «Танки, артилерійські системи та міномети є найбільшою загрозою для піхоти в окопах».

37-річний військовий на позивний «Маска», який керує кулеметом «Браунінг», розповів, що цю зброю застосовують досить часто.

Узимку перебувати в траншеї нелегко, однак «Маска» не сумує: «Ми вже звикли працювати в траншеї в холодну погоду. Хоча температура тут опускається до 24-26 градусів морозу… Чергуємо цілодобово».

Між ними та російськими солдатами є лише територія, яка вважається “сірою зоною”, тому в окопах треба бути надзвичайно обережними. «Маска» розповів, що в темний час доби воїни використовують прилади нічного бачення, аби запобігти можливим нападам.

На Куп’янському напрямку, як і в інших регіонах України, де відбуваються бойові зіткнення, широко використовуються артилерійські системи. Команда агенції «Anadolu» зафіксувала стрільбу з реактивних систем залпового вогню “Міні Град”. (Мова про саморобну установку на базі пікапу, яку волонтери зробили для «Степових вовків»).

На фото: в окопах на позиціях стрілецького батальйону «Степові вовки», підготовка в темряві та стрільба з міні-установки РСЗВ.

Текст: Davit Kachkachishvili / АА.

Фото: Özge Elif Kızıl /AA

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook