Новини
Інфраструктура

Вхід у “підземку” в центрі Хмельницького знову в аварійному стані (ФОТО)

Приведення до ладу східців у підземному переході, прокладеному під вулицею Кам’янецькою в обласному центрі, регулярно триває останні кілька років поспіль. Тільки нещодавно закінчилися ремонтні роботи виходу до відділення АТ «Ощадбанк» за понад пів мільйона гривень, і от знову з’явилась нагальна потреба у серйозному ремонті виходу з “підземки” до кінотеатру “Планета”.

Всього у центральній підземці шість входів. Щойно закінчується ремонт одного з них, починається ремонт іншого. Здається, цей процес безперервний.

У коментарях до опублікованих світлин “аварійних” сходів у соцмережах хмельничани висловлюють свої думки.

…48-ий раз..”чим би дитина не бавилась, аби не плакала”…. Нескінченний процес…..

Нескінченно можна дивитися на три речі: на вогонь, на воду, і як роблять підземку кожного року

Їх що там спеціально хтось псує?!!!

А от псуються через звичайну сіль від обледеніння вулиць, котру розсипають комунальні служби… “одне лікують, інше калічиться”… бо жодні клеї для плитки не витримують їх вплив.

Сіль тут ні до чого. Є морозостійкі клеї, властивості яких визначаються кількістю циклів замерзання/відтавання. Тобто, така погода як на даний момент найгірша для цього. Але у морозостійких клеях кількість циклів не менше 75 до втрати міцності. Наскільки я пам’ятаю, ці сходи робились зовсім нещодавно і при дотриманні всіх вимог для зовнішнього виконання будівельних робіт, такого бути не повинно. Висновок один – роботи виконувались звичайним клеєм для плитки для внутрішніх робіт, який втрачає свою міцність після декількох циклів замерзання/відтавання.

Що ж це за горе-майстри укладку робили цих сходів, а ремонтували ще кращі? А може це якість наших виробників цементної суміші???

Крім того, містяни переконані, що підрядник має здійснити повторний ремонт власним коштом:

Знову тендер і міліони

Я так думаю що повторний ремонт підрядник мав би виконати власним коштом.

Тут запитання до підрядника про якість виконаних робіт, а ремонт має бути виконаний за кошти підрядника.

То вони завжди будуть потребувати ремонту….команді мера це вигідно… відкати ж не пахнуть…

Традиційно є серед хмельничан такі, що вважають подібні ремонти “не на часі”:

Ага, давайте ще зо 4 мільйони витратимо на сходи і тоді якраз виграємо війну… Кому некомфортно, то хай ходить через пішоходи… Гроші на бруківку, гроші на сходи, та ще й у кишеню… Люди… в державі війна, ми тут останнє віддаємо на віск для свічок, на дрони, на запчастини, на автомобілі… А вони про сходи думають. Підземку робити треба після ВІЙНИ…

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook