Новини
Дозвілля

“Гірський курорт” у межах міста: де взимку активно відпочивають хмельничани

У Хмельницькому не так багато місць, де містяни взимку можуть розважитися та покататися. Хоча б на санчатах. Здавна найпопулярніше місце для тих, хто знає місцеві локації, – Ведмежа гора. Пагорб розташований трохи далі за центральним автовокзалом на Вінницькому шосе. До місця призначення доведеться йти через ліс. З’їзд досить високий та просторий, тому у вихідні, поки погода дозволяє, головна хмельницька гірка заповнена не гірше, ніж у Буковелі.

Отож, якщо на Буковель не вистачає коштів, або немає часу, хмельничани, за першої-ліпшої нагоди (звісно, якщо погода сприяє) йдуть кататися на льодянках чи санчатах на Ведмежу гору. Тут можна зустріти і лижників-відчайдухів, але найчастіше для катання хмельничани обирають інші засоби пересування засніженими трасами.

У будні на пагорбі людей небагато, а от у вихідні гірки заповнені відпочивальниками. У соцмережах хмельничани жартують про те, що у “Буковелі по-хмельницьки надто великі черги, тож варто записуватися завчасно та шукати інструктора”.

Якщо хто не знає, Ведмежа гора розташована за центральним автовокзалом. До місця призначення доведеться йти через ліс. Відстань – трохи більше кілометра. Орієнтир – сліди від санчат та лиж. Звісно, поки є сніг. Бо інакше слідів не буде видно.

Пагорб досить високий та просторий, тому на ньому легко набрати розгін та є простір для цікавих маневрів. Діти, яких чимало на Ведмежій гірці, кажуть: кататися весело, але не вистачає підйомника. Проте експерти зауважують: катання на санках сприяє фізичному розвитку. Тому, окрім екстриму, ті, хто таки виберуться вчасно на Ведмежу гірку, отримають не лише яскраві відчуття, а й користь від фізичного навантаження.

До речі, Ведмежа гірка – не єдина локація неподалік обласного центру, де хмельничани можуть активно відпочити взимку. Гірка для спуску є також на природньому схилі у селі Ходаківці у Лісовогринівецькій сільській територіальній громаді. У 2022 році тут майже завершили облаштовувати місцевий гірськолижний курорт: з тюбінговим спуском, штучним снігом (на випадок відсутності натурального), місцями для відпочинку тощо. Проте не факт, що ця зона відпочинку наразі активна. Зокрема, на сторінці в Інстаграм відпочинкового комплексу Penguin інформація не оновлювалася 99 тижнів. Тож поки ще є сніг, краще пошукати зимових розваг ближче до міста.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook