Новини
Суспільство

Депутатка з Хмельницького підписала згоду на посмертне донорство

Депутатка VII скликання Хмельницької міської ради, дружина загиблого на війні хмельничанина Віталія Поліщука, Анастасія Ярова підписала згоду на посмертне донорство.

Про це жінка повідомила на своїй сторінці у фейсбуці.

За словами Анастасії, надання такої згоди означає, що у разі передчасної та трагічної смерті жінки її здорові органи можна буде пересадити іншим людям, які цього потребуватимуть.

Щоб навіть в такому випадку була користь суспільству від мене. Хтось може вважати що це небезпечно, що тепер за моїми органами будуть полювати, проте органи однієї людини не підходять будь-кому, для цього мають зійтися дуже багато параметрів, група крові, необхідний вік, розміри, фізіологічні параметри тощо.

До свого життя я наразі ставлюсь відповідально та надто серйозно. Після загибелі мого Віталіка на війні, я багато думала над своїм життям, що я залишу після себе, та як жити далі. Наразі намагаюсь дбати своє здоров’я аби бути фізично, ментально та психологічно здоровою. Помиляюсь і роблю висновки над помилками і далі продовжую жити…

Довго думала над медичною страховкою та не державним пенсійним накопиченням і зрештою обрала одну з кращих для себе програм, аби можна було спокійніше жити і мати ресурс за що жити після 65 років, або вразі моєї передчасної трагічної смерті мої батьки отримали гідну страхову виплату і мали за що жити і здійснити кремацію мого тіла.

Суть мого допису про те, що варто вже думати про можливі ризики в житті, що ми всі смертні і рано чи пізно смерть до нас прийде, і дуже важливо подбати про своїх ближніх навіть після своєї смерті, – додає Анастасія.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook