Новини
Кам’янець-Подільський район

Американський архітектор зробив ремонт у будинку для сім’ї ВПО на Хмельниччині

У селі Жванець Кам’янець-Подільського району Хмельницької області американський архітектор Майкл Бем зробив ремонт у будинку, де мешкає родина переселенців з Херсону.

У рамках американської благодійної організації “Ukraine Relief Effort” команда на чолі з Майклом Бемом планує відремонтувати ще чотири будинки у Жванецькій громаді для п’яти сімей внутрішньо переміщених осіб, розповіла в етері Українського Радіо очільниця Жванецької територіальної громади Тетяна Криворучко, пише Суспільне Хмельницький.

У будинку переселенців провели воду, облаштували кухню і санвузол, зробили ремонт кімнат, надали безкоштовно нові меблі й техніку. Це все залишається у помешканні після того, як ВПО переїжджатимуть. Обов’язкова умова, що вони мають прожити там не менше двох років.

Початок ремонту

Першою обрали саме цю сім’ю, оскільки в у неї була найбільша потреба у цьому, адже жінка була вагітна, їй складно носити воду в хату, виконувати іншу роботу. У неї ще двоє дітей, які ходять у Жванецький ліцей, а чоловік мобілізований.

Сім’я порядна, через війну приїхала до нас. Родина вже проживає у будинку, люди вдячні та щасливі наскільки це можливо у період війни, адже вони втратили своє житло. Проте ми стараємося робити все, щоб їм було легше і краще, – каже Тетяна Криворучко.

У лютому почнуть внутрішні роботи, навесні — зовнішні в інших будинках. Спочатку будуть ремонтувати будинок в селі Вітківці, після нього — в іншому населеному пункті.

За умовами діяльності благодійного фонду, вартість ремонту одного будинку не має перевищувати п’ять тисяч доларів. У пріоритеті створити комфортні умови, щоб в хаті була вода, кухня, туалет. Команда хоче якомога більше зробити, тому за можливості здійснюватимуть мінімальний косметичний ремонт усіх кімнат, – зазначає голова громади.

Ремонт у ванній кімнаті
Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook