Новини
Інфраструктура

Повернення коштів з е-квитків у Хмельницькому організують у восьми точках

Кошти, що залишаться на електронних транспортних картках хмельничан, «не згорять». Для їхнього повернення в обласному центрі організують вісім стаціонарних пунктів. Запланована заміна валідаторів у Хмельницьких тролейбусах на графік їхнього руху не вплине – пристрої мінятимуть вночі.

Як розповів на прямій телефонній лінії, відповідаючи на запитання «Поділля ньюз», заступник міського голови Микола Ваврищук, для містян процедуру повернення грошей вирішили максимально спростити. Пасажир, в якого залишилися кошти на е-документі, має підійти до будь-якої з точок повернення із паспортом, ідентифікаційним кодом та самою карткою. На місці йому допоможуть усе оформити. Кошти він отримає дещо згодом.

Справді, стаціонарна точка – це вихід, бо схарапуджені хмельничани й досі пхаються в тролейбуси, аби «виїздити» сплачене. А як інакше? Бо ще навіть учора вайбер-канал міськради закликав «до 01.02.2024 року використати залишок коштів на електронних квитках у зв’язку із зміною оператора».

Нагадаємо, раніше поширювалася інформація про необхідність оформлювати електронні чи письмові заяви на повернення коштів. Електронні треба було б завіряти цифровим підписом (для тих, хто знає про цю комп’ютерну сутність), паперові просто завіряти (в нотаріуса, мабуть) та надсилати у напрямку кудись. Такі бюрократичні кола пекла очікували на хмельничан.

Як бачимо, можливі «квиткові ігрища» виявилися лякалкою. Хто зна, може, що можна вже виїздили, а тепер – «ніхто вже нікуди не їде», а гроші повертатимуть тривалий термін. Не тільки протягом лютого, коли відбуватимуться перехід на нового оператора, а й пізніше.

Протягом місяця, поки він триватиме, оплата за проїзд здійснюватиметься або карткою, або готівкою, або за кодом, розповів Микола Ваврищук. Для покращення обслуговування та інформування пасажирів збільшиться кількість кондукторів.

Окрім того, аби не порушувати графік руху тролейбусів, заміна валідаторів на транспорті здійснюватиметься вночі.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook