Новини
Суспільство

На Алеї пам’яті у центрі Хмельницького змінили формат кубів з портретами загиблих героїв

У Хмельницькому змінили формат кубів на Алеї пам’яті, що на центральній вулиці Проскурівській. Тепер на одній конструкції буде розміщена інформація про 8 Героїв, замість 4-ох. Окрім того, до банерів додали й QR-коди, відсканувавши які можна дізнатись більше про Героїв російсько-української війни.

Хмельничанка Світлана Демчук біля світлини свого сина Богдана Демчука. Військовослужбовець з позивним “Вогник” ще у юному віці вступив до “Азову”. У його складі обороняв Маріуполь.

Він турбувався за всю родину. Він був старший чоловік в нашій сім’ї. Для мене був також порадником, підтримкою. Це для нас дуже велика втрата, – каже мати бійця.

Нині рідні Богдана Демчука роблять усе для того, аби пам’ять про полеглого героя не згасла.

Він загинув зі зброєю в руках, захищаючи нашу державу і нас з вами. І нам потрібно як нації зберігати цю пам’ять для того, щоб історія ніколи більше не повторилася. І нам потрібно знати імена наших героїв. Тому що нація, яка не знає історії, втрачає себе, – зауважує Тетяна Демчук.

Щоб увіковічити пам’ять про полеглих захисників працівники Хмельницької міської ради внесли зміни до конструкцій з банерами у середмісті.

Вже цього тижня ми встановили конструкції трішки іншого формату. Вони мають 8 граней – тепер це восьмигранники, на яких будуть розміщені банери з інформацією про загиблих героїв. Банери доповнені QR-кодами.

Ми вирішили на сайті розміщати інформацію про захисників, але більш розлого. Ця інформація збирається зі слів родини загиблого, побратимів. Усе це групується в інформаційну довідку, – розповідає начальниця управління організаційно-інформаційної роботи ХМР

Нині на Алеї пам’яті розміщено 82 конструкції. У подальшому усі куби планують зробити в одному форматі.

Дивіться у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook