Новини
Суспільство

На Всеукраїнських навчаннях рятувальники та представники Червоного Хреста на Хмельниччині підкорювали снігоболотохід “Богун”

Хмельниччина зустріла рятувальників із вісімнадцяти областей країни та не меншу кількість волонтерів Товариства Червоного Хреста для проведення спільних навчань на снігоболотоході «Богун». Участь взяли і представники спеціалізованих Аварійно-рятувальних формувань з різних областей. Усюдихід з колісною формулою 4Х4 в автопарку ДСНС Хмельниччини вже чекає на свої перші перемоги у надзвичайних ситуаціях, а поки – демонструє свою міць екіпажу надзвичайників.

Дводенні навчання розпочалися з теоретичного знайомства з технічними особливостями снігоболотохода «Богун». Далі – екіпажі рятувальників, які обмінювалися досвідом та навиками керування, спочатку випробували рятувальне авто у болотистій місцевості, а згодом і на воді. Інноваційний усюдихід може і буде експлуатуватися, за потреби, під час сходження криги, під час снігових заметів та навіть може евакуювати постраждалих на воді. Свою роботу він вже продемонстрував під час затоплення Херсонщини після підриву Каховської ГЕС тепер його максимально застосовуватимуть при надзвичайних ситуаціях та подіях, повідомили в ДСНС.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook