Новини
Новини від читача

Хмельничани скаржаться на щурів, що облаштували гнізда біля смітника

Для когось харчові відходи – сміття. Для інших – невичерпний запас збалансованої та поживної їжі. Йдеться не про безхатьків. А про «братів наших» найменших – гризунів. От і розбили вони «табір» неподалік сміттєвого майданчика.

Причому домівку пацюки облаштували романтично: на кшталт печер на Бакоті. На схилі. Різнорівневу. Мабуть, за своїм щурячим рангом. Чи ієрархією. На верхніх поверхах – альфа-самці, нижче – бета та гама. А можливо, й навпаки: перший поверх нірок елітніший – менше бігти до смітника.

Справді, як солдат має бути ближче до кухні, так і пацюк тримається неподалік від харчу. Навіщо ж довго бігти за смаколиком. Й щурячій малечі добре: не тільки їжа, а й іграшки поруч. Принаймні чималенький ведмедик розрадить грайливе буття щуреняток.

Звісно, не можна бути категоричним. Можливо, це ховрахи чи інші бабаки норок наколупали. Або мінітакси в хованки гралися та понавигризали дірок у схилі. Але небайдужі громадяни таки запідозрили пацюків.

Не тільки запідозрили, а й написали в групу, що об’єднує мешканців будинку неподалік Старокостянтинівського круга. А відповідальні громадяни звернулися до спеціальних людей зі спеціального підприємства.

Хай там як, але наступного ранку біля нірок вже лежали червоні кульки. Є думка, що це не сучасний збалансований корм для гризунів, а трутка.

Отже, варто подякувати комунальникам, які вкрай оперативно відреагували на звернення. А як житиметься – якщо взагалі житиметься – пацюкам із місцевої Бакоти побачимо найближчим часом. Головне, щоб отрута, призначена для пацюків, випадково не дісталася іншим тваринам, зокрема, собакам, про випадки отруєння яких останнім часом масово повідомляють хмельницькі зоозахисники та небайдужі містяни.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook