Новини
Суспільство

Адміністраторів сервісних центрів МВС Хмельниччини навчають спілкуватися з військовими

Розуміння, відкрите спілкування та без різких запитань – такі основні принципи спілкування з військовими пропонують практичні психологи. Нині головне – дати можливість поступово адаптуватися. Відтак адміністратори усіх сервісних центрів МВС Хмельниччини пройшли відповідний тренінг з якісного спілкування та обслуговування військових, які повернулися з фронту.

Також варто оминати теми, пов’язані зі здоров’ям та травмами – як фізичними, так і психологічними.

І це дуже важливо розуміти, особливо в спілкуванні з військовими, тому що люди, які мають такий досвід, їхня нервова система дуже реагує на багато того, що відбувається назовні, і реагує дуже швидко і чітко. І нам дуже важливо, в першу чергу, самим бути спокійними, виваженими, – пояснює представниця ГО “Інститут психосоматики і травмотерапії” Марина Маліновська.

Проте існують табуйовані теми, і не тільки для працівників, а й рідних.

Це теми, що стосуються війни. Тобто: “Ти вбивав?”, “Як там?” – це теми, які людину повертають в психологічну травму, і це наново проживається, – коментує практична психологиня Хмельницької обласної лікарні Інна Кукал.

Наразі фактично кожного дня до сервісних центрів звертаються військові з різноманітними потребами: реєстрація автомобіля, обмін або втрата документів.

Треба мати розуміння, мати психологічні навички спілкування з такими людьми, щоб правильно і з задоволенням надавати послуги військовослужбовцям, – наголошує в.о. начальника Кам’янець-Подільського сервісного центру МВС Євген Денищик.

Відео: канал Перший Подільський

Нагадаємо, нещодавно Сервісний центр МВС на Хмельниччині отримав авто для складання іспитів особами з інвалідністю

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook