Новини
Новини від читача

Через “магнітик з Москвою” заступник Хмельницького міського голови втрапив у скандал

Василь Новачок, заступник Хмельницького міського голови, директор Департаменту інфраструктури міста Хмельницького, відомий своїми екстравагантними висловлюваннями, деякі з яких стали крилатими у місті, знову “відзначився”. 22 березня під час масованої повітряної атаки по Україні одна з ракет влучила у приватний будинок в обласному центрі. За словами заступника міського голови, під час розбору завалів на місці влучання знайшли магніт на холодильник із зображенням столиці країни-агресорки. Про це посадовець написав на своїй сторінці у соцмережах досить провокативний допис, який викликав хвилю обурення у містян. Допис Василь Пилипович згодом видалив, та написав інший, який також не дуже сподобався хмельничанам.

Нагадаємо, 22 березня місто Хмельницький (а також місто Шепетівка) атакували російські ударні БпЛА та крилаті ракети, випущені зі стратегічних бомбардувальників Ту-95. Під час повітряної тривоги у Хмельницькому пролунало декілька вибухів. Одна з ракет влучила у приватний будинок в мікрорайоні Ракове. Внаслідок влучання будинок було повністю зруйновано, двоє літніх людей загинуло, їхня 21-річна онука опинилася під завалами. Дівчину госпіталізували. Загалом поранення того дня отримали щонайменше 8 осіб.

Вибухова хвиля завдала шкоди і поруч розташованій багатоповерхівці, вибивши вікна та пошкодивши балкони. Крім того, ймовірно, з деяких помешкань вибуховою хвилею викинуло особисті речі хмельничан. Принаймні, на фото Суспільне Хмельницький можна побачити одяг, який завис на деревах.

До чого ця передмова? До того, що вчора, 23 березня, наступного дня після обстрілу, заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок на своїй сторінці у Фейсбук поширив фото магніту на холодильник із зображенням столиці країни-агресорки – Москви. Та прокоментував його так (дослівно):

Вибуховою хвилею у когось з помешкання викинуло цей магнітик. Так це магнітик із зображенням маскви. Так, до вчорашнього дня він висів у людей на холодильнику. Так, людям очі не муляло… Люди любили маскву, і масква до них прийшла… Так, це Хмельницький 23.03.2024.

Аналізуючи цей допис, можна зробити кілька зауважень. По-перше, з якого саме помешкання “винесло” (якщо винесло) цей магніт – невідомо. Чи дійсно висів цей магніт на холодильнику – невідомо. Чи справді люди “любили маскву” – невідомо. Однак з допису посадовця хмельничани, схоже, зробили свої висновки. І, схоже, “накидали” в коментарях стільки і такого, що заступник міського голови зрештою свій допис видалив. А потім написав новий та “підстрахувався”, обмеживши можливість коментувати. Однак, як відомо, скріни, як і рукописи, не горять. Зафіксували перший допис посадовця, зокрема, у спільноті Хмельницький LIVE.

Що саме писали під оригінальним дописом, знають точно ті, хто писав і встиг і прочитати. А от що писали під скріном – зібрали головне по суті:

Може там наводчик був?

Маячок в магнітику?

Люди, ви що з глузду заїхали? Які маячки, все можна побачити з космосу

З глузду їде той, хто не розрізняє де серйозно сказано, а де сарказм…

Наводчик у свій будинок?!

Продажних багато колаборантів. Свого батька, матір продасть. Квартира ніщо.

А може хтось приніс цей магнітик на місце трагедії, аби зробити крутий репортаж?

В цей час в людей вже нічого святого немає…

Щось магнітик в дуже гарному стані, а ні царапинки нема на ньому.

Багато людей ще чекають на “руский мір”.

Тільки от дістається тим хто не чекає

Ви що, люди, не розумієте, що це куплений магніт новий?

Люди загинули, будинок в попіл, а от магнітику нічого… Є хто в це вірить?

Та патріотам у вишиванках з міських обласних та верховних рад – їм головне піар на кістках…

Фейк, хтось приніс. Ручки не пече?!?

І жодної царапинки на ньому

О, то от в чому проблема, в магнітику… А ми то все думаємо, чому ППО не змогло збити ракету, яка наробила такої біди…

Будинок зруйнований, а магніт цілий, без подряпин? Чудеса?

Дно пробите.Опублікували такий пост коли сімʼя військових втратила рідних людей, залишившись без будинку… Немає слів!

Ще такий тупий висер могла запиляти тільки сукабєєва з мацковії і запустити його на парашаТВ для довбнів з боліт.

Це Новачок свій з дому приніс? Бо такий вже не купиш.

Будинок в попіл – магнітик цілий і неушкоджений. Хоч би об землю замастив, аби правдоподібно було. На горі піаритись

Питання, чого він такий свіжий?

Якусь таку дічь тулите тупорилу. Пропаганда для дебілів.

В людей біда, але ж має знайтись якесь, шо знайде магніти і почне людей обсирати

Тому магніту років 50, ще дід там служив в СССР, а новачок не має клепки та й годі

Тільки б біди у нас було, що якийсь магнітик, якому може років 50. І якась бабця чи дід з молодості десь його тримали, навіть не зважаючи на той дріб’язок… Скільки у старих людей усіляких дурничок знаходиш, то часом дивуєшся, отак збирають усілякий хлам, навіть згодом забувши, що таке є в хаті…

Я в своїй кімнаті, вже після початку повномасштабки, знайшов збірку праць леніна, про яку все своє життя не здогадувався. Нікому не спадає на думку, що той магніт міг просто десь завалятись з давніх давен?

Син загиблих наразі захисник в ЗСУ. Сподіваюсь, він подасть в суд на новачка за неповагу і глумлення над загиблими. Ганьба такому держслужбовцю.

Людей не повернути, а вам магніти в голові!!!! Скільки біди… Вже б не засмічувати хоч цим…

Виправдання ще ганебніше за вчинок((((

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook