Новини
Події

Багато квітів, затори і дощ: у Хмельницькому відбувся ярмарок для садівників-городників

Зранку погода у Хмельницькому не сприяла проведенню масових заходів просто неба. Хмельничани, які добирали сон після відбою повітряної тривоги, під час якої область атакували безпілотники та існувала загроза ракетного удару, і раді були б піти чим раніше на ярмарок на вулиці Прибузькій, однак тому завадив дощ. Щоправда, в середині дня він поступився сонцю, тож усі охочі придбати щось необхідне для садово-городніх робіт мали можливість відвідати виставку-ярмарок “Квітуча Україна”, що працював сьогодні, 6 квітня, на вулиці Прибузькій. В “мінусах” залишилися лише автовласники.

У перший рік повномасштабного вторгнення у Хмельницькому разово змінили локацію для проведення ярмарку садівництва та городництва – тоді його перенесли на паркувальний майданчик біля міського пляжу. Територіально це максимально близько до звичного за останні роки місця ярмаркування у Хмельницькому – вулиці Прибузької. Місця там, звісно, набагато менше, однак поруч – цілий парк Молодіжний, де ярмарок можна розгорнути набагато масштабніше. І без блокування руху транспорту. І паркувальний майданчик для автовласників, знову ж, поруч.

Однак влада Хмельницького вперто повертається до розміщення ярмарку саме на вулиці Прибузькій, попри те, що це суттєво ускладнює транспортний трафік у центрі міста. Забиті транспортом вулиці Соборна, Вайсера, Подільська (як мінімум), гальмування руху громадського транспорту через затори – все це хмельничани сьогодні відчули “по повній програмі”. Про що написали в коментарях:

О, треба пересидіти дома цей армагеддон

Пів міста в заторах :((Невже за стільки років не можна придумати якесь місце де б можна було розмістити такі ярмарки , щоб не паралізовувати місто ?!

Були і повідомлення з подяками:

Була, скупилася, напробувалась і закупила.

І я була. Дякую всім учасникам. Придбала чергову купу квіточок.

Попри всі ці ситуативні, але вже звичні хмельничанам нюанси, ярмарок вдався. Принаймні, відвідали його чимало хмельничан, яких не злякали затори. Як повідомили у міській раді, на ярмарку хмельничани, які активно готуються до початку садово-городніх робіт, могли придбати квіти, саджанці дерев, розсаду, добрива, насіння, посадковий матеріал, садову мінітехніку та інвентар. Крім цього, були крафтові виробі, плетені кошики і навіть птиця (голуби) та тварини (зокрема, кролі).

Облаштували на ярмарку також фотозону. Очевидно, для інстаграмерів, в яких правило “не сфоткався – значить, не був”.

Яким був ярмарок – у фото ХМ-ІНСАЙД

…та Хмельницької міської ради.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook