Новини
Хмельниччина туристична

Новий піший туристичний маршрут розробили на Хмельниччині

На Хмельниччині розробили новий туристичний маршрут «Маліївці – Бакота», що пролягає мальовничими берегами річки Ушка. Він розрахований на три дні та націлений на єднання із природою.

На відкриті туристичного сезону на Хмельниччині презентували новий піший маршрут “Маліївці Бакота, що пролягатиме мальовничими берегами річки Ушка.

Ми в перший день з нашими туристами проходимо за маршрутом: Маліївці, Слобідка Малієвецька, Слобідка Ярова, Гута Морозівська, Журжівка, Велика Кужелева, Миньківці, Отроків. Це немало, це 31 кілометр, це для витривалих туристів. Але для того, щоб їм було комфортно, зручно йти і лише насолоджувалися краєвидами та архітектурою, всі речі везе машина супроводу. Наші туристи йдуть тільки з легкими рюкзаками, в яких водичка, бутерброди і дощовик на випадок негоди, – розповідає про новий маршрут директорка Малієвецького обласного історико-культурного музею Анастасія Донець.

Традиційно тут радуватимуть екскурсіями. У доступі кімнати палацу, прогулянки парком та вулицями подільського села, в якому збереглося чимало зразків житлової, інфраструктурної забудови та інженерних споруд кінця XVIII початку XX століття.

Кожний будує так, як він мріє. І я думаю, що кожний палац, кожна садиба в нас на Поділлі – це мрія тієї людини, як вона бачила своє майбутнє, своїх дітей, внуків і правнуків. Так ось саме такі садиби, такі палаци і є там мрія, яка дійшла до нас через століття. І зрозуміло, коли ми тут перебуваємо, ми відчуваємо, що це були за люди, який у них був смак, про що вони мріяли і що вони хотіли залишити своїм нащадкам, – розповідає член правління Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України Олег Погорілець.

Після відкриття туристичного сезону група туристів одразу вирушила у триденний похід. Кажуть, приємно побути наодинці із природою.

Сподіваємося, що цей маршрут стане регулярним. Ну і, крім того, у нас є традиційні екскурсії парком і музеєм, і новинки туристичні, зокрема екскурсія селом, наші старі і нові гастрономічні фішки, наш білий борщ, славнозвісний. Сьогодні ми презентуємо мачанку конопляну, у нас буде ще мачанка макова – це теж така новинка локальної кухні місцевої подільської. То можу сказати, що ті туристи, які завітають до нас в Маліївці, не пошкодують, тому що у нас без перебільшення щодня відбуваються невеличкі відкриття, – наголошує заступниця директорки з наукової роботи Малієвецького обласного історико-культурного музею Олена Радзивіл.

Відео: Перший Подільський

Читайте також: Відома мандрівниця відзняла тревел-шоу про Бакоту на Хмельниччині

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook