Новини
Події

Понад 90 тисяч гривень зібрали для ЗСУ на “вишиваному” аукціоні у Хмельницькому

Понад дві сотні учасників взяли участь у благодійній лотереї «Вишивана Україна», щоб придбати зарядні станції для військових з Хмельниччини. Спільними зусиллями розіграш, організований ГО «Захист – об’єднання волонтерів», зібрав 90 930 гривень.

Розіграш тривав понад три тижні на сторінках у соціальних мережах відомих хмельничанок, а саме:

  • журналістки та продюсерки Наталії Паляниці
  • представниці Уповноваженого ВРУ з прав людини  Оксани Кізаєвої
  • речниці головного управління НПУ в Хмельницькій області Інни Глеги
  • керівниці навчально-методичного центру ДСНС Альони Мул
  • директорки Ветеранського простору «Захист.4.5.0» Катерини Луцик
  • виконавчої директорки ГО «Захист – об’єднання волонтерів» Лесі Стебло
  • голови ГО «Подільський центр «Гендерна рада» Тетяни Баєвої
  • керівниці телеканалу «Перший Подільський» Юлії Кучер
  • депутатки Хмельницької міської ради Анастасії Ярової
  • скрипальки та директорки Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва  Майї Онищук.

На зібрані від лотереї кошти волонтери придбали три зарядних пристрої BanderaPower для бойових підрозділів ЗСУ.  Зарядні станції передали 140-му окремому центру та 8 полку спеціального призначення, а також 86 окремому стрілецькому батальйону. Ще один BanderaPower додатково придбав учасник лотереї для підрозділу «Лють». Цим пристроєм вже користуються бійці на фронті.

Нещодавно під час онлайн-трансляції було обрано десять щасливчиків, які отримали унікальні вишиті картини від народної майстрині Неоніли Боричко. 10 травня у приміщенні Хмельницького обласного художнього музею відбулась церемонія  вручення призів.

Організаторка акції Леся Стебло розповідає, що кожна картина має сенс для свого нового власника:

Одну картину виграла українка, яка зараз перебуває в Італії. Зображена калина буде нагадувати їй про батьківщину. Ще одну картину, яка символізує кохання, виграла молода сім’я. Одна з картин майстрині залишиться в сім’ї, адже щасливий виграшний номер випав онуці Неоніли Боричко.

Як зазначає сама майстриня, вона не очікувала такого результату. Та, окрилена роботою, вже готує нові картини для розіграшу, аби зібрати на РЕБи для захисників.

Нагадаємо, канал “Наголос” наразі реалізує проєкт “Жіночі обличчя воєнного часу”, героїнями якого стали четверо з учасниць аукціону “Вишивана Україна”. Переглянути відео проєкту можна за посиланням.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook