Новини
Культура

Працівникам музеїв Хмельниччини вручили відзнаки ОВА (ФОТО)

Напередодні Міжнародного дня музеїв, який відзначають 18 травня, начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін завітав до Хмельницького обласного краєзнавчого музею, де привітав музейників області з професійним святом та вручив відзнаки військової адміністрації кращим працівникам музейної справи.

Дуже важливо зберегти і передати наступним поколінням надбання нашої країни. І ми, як обласна влада, спільно з органами місцевого самоврядування будемо докладати максимум зусиль для того, щоб зберегти не тільки ті певні артефакти та предмети історичної важливості для України, а й запроваджувати нові механізми підтримки культурних ініціатив та робити усе можливе для розв’язання проблемних питань музейної галузі. Дякую за вашу роботу, за відданість праці та професії, – сказав Сергій Тюрін, звертаючись до присутніх.

Принагідно директор музею Олена Брицька провела для гостей заходу екскурсію залами краєзнавчого музею, розповіла про історію заснування, збереження та комплектування фондів музею, про виставкові проєкти та музейні цінності.

У Хмельницькій області наразі діє 23 музеї комунальної форми власності, два Державних історико-культурних заповідники «Межибіж» та «Самчики», національний історико-архітектурний заповідник «Кам’янець», а також 296 музеїв на громадських засадах при закладах культури, освіти, підприємствах та організаціях. Фонд наймолодшого в області Малієвецького історико-культурного музею налічує понад 360 тисяч музейних предметів, повідомили у Хмельницькій ОВА.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook