Новини
Освіта

Школяр з Хмельницького увійшов до Всеукраїнського фіналу ініціативи «Молодь дебатує»

2-4 червня проходять Всеукраїнські півфінальні та фінальні дебатні турніри німецько-української ініціативи «Молодь дебатує». Учасниками турнірів стануть школярі зі Львова, Одеси, Полтави, Тернополя, Вінниці, Івано-Франківська, Чернігова, Хмельницького, Конотопа, Розсошенців, Чуднова,  Знам’янки, Конотопа.

Іван Яцков з Хмельницького ліцею №9 після перемоги у міжрегіональних турнірах потрапив до Всеукраїнських фінальних змагань.

Півфінальний дебатний турнір відбудеться сьогодні, 3 червня. Говоритимуть під час півфіналу про те, «Чи варто відмовитись від зоопарків?». Переможці турніру 4 червня зустрінуться на суперфіналі, та дебатуватимуть на тему «Чи потрібно запровадити обовʼязкову суспільно-корисну практику у школі як обовʼязкову складову освітнього процесу?». 

Про проєкт: Ініціатива «Молодь дебатує» щороку реалізує в українських школах унікальний освітній проєкт в рамках якого учні проводять власні аналітичні дослідження з обраної тематики, зустрічаються з провідними експертами, беруть участь у семінарах та проводять дебати. Учнівські дебати побудовані за методикою «Jugend debattiert», що успішно розвивається в Німеччині на загальнодержавному рівні вже понад десять років. Сотні тисяч німецьких школярів беруть участь в «Jugend debattiert», а на фінал приходить президент Німеччини. Унікальну методику німецьких молодіжних дебатів її автори вперше дозволили використовувати  іноземною мовою в Україні і з 2016 року понад 2000 українських взяли участь в проєкті.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook