Новини
Культура

Письменниця з Хмельницького презентувала книгу про емігранток у Туреччині

Хмельничанка Катерина Загородня, українська письменниця та журналістка, яка вже вісім років живе і працює в Анкарі, написала та презентувала нову книгу про життя жінок у Туреччині.

Книга під назвою “У чужому морі. 5 історій жінок, які переїхали в Туреччину” розповідає про різні аспекти життя в Туреччині з погляду п’яти жінок із різних країн: Ірландії, України, Франції, Марокко та Німеччини. Кожна з героїнь стикається з переломними моментами, що призводять до роздумів, сумнівів, рішень і врешті-решт до змін.

Кожна глава книги переплітає дві культури, рефлексію, самоаналіз, прийняття і відторгнення. У кожної героїні є завдання – висвітлити певні аспекти життя в Туреччині та ставлення турків до тих чи інших питань. В книзі обговорюють наступні питання: збройні конфлікти, дипломатія, алкоголізм, зміна релігії, права ЛГБТ, гедонізм, боротьба зі смертельними хворобами, самотність тощо.

Книга буде цікавою тим, хто любить знайомитися з новими культурами та способами життя. У ній порушуються контроверсійні теми і обговорюються традиції різних народів.

Події відбуваються у 2020-2022 роках у різних містах Туреччини: Анкарі, Стамбулі, Фетхіє.

На сторінках книги героїні відображають свої культури та життєві вибори, які можуть бути водночас і близькими, і дуже далекими для читачів.

За словами авторки, ця книга не є одою Туреччині й спрямована на спростування стереотипів щодо цієї країни. Вона зосереджена на взаємодії іноземок з турецьким суспільством та на трансформацію людини в нових умовах життя.

Це вже друга книга Катерини Загородньої українською мовою, що вийшла в “турецьких текстурах”. Перший наклад її книги “Я працюю між Європою і Азією” вийшов у 2021 році, а другий – у 2023 році. Ця книга складається з 10 історій, заснованих на інтерв’ю з героями, які авторка переписала в прозу від першої особи. Книга розповідає про унікальні для Туреччини професії, як-от капиджи, сімітчі, давулджі та інші, які не зустрічаються в Україні. Не всі професії вважаються престижними в Туреччині, тому книга прагне не лише познайомити українських читачів із невідомими ремеслами, а й пропагувати повагу та гідне ставлення до всіх професій.

У книзі також згадуються теми садівництва, музики, сценарної роботи для турецьких серіалів, специфіки виховання домашніх тварин та пасток курортних романів, за винятком політики та релігії.

Тематику обох книг письменниця об’єднала в єдиний термін – антропологія людини через призму роботи і еміграції.

Якщо ви маєте бажання прочитати ці книги в ЕЛЕКТРОННІЙ ВЕРСІЇ, надсилайте 250 гривень («У чужому морі. 5 історій жінок, які переїхали в Туреччину») або 150 гривень (“Я працюю між Європою та Азією”) на рахунок фонду “Повернись живим”. Скріншот переказу і бажаний формат книги (PDF, Epub) надсилайте на номер телефону +905526476543 через будь-який зручний додаток (Viber, Whatsapp, Telegram).

Посилання: https://savelife.in.ua/donate/

Після отримання скріншоту книга буде відправлена на вашу електронну адресу.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook