Новини
Інфраструктура

Нові пішохідні доріжки будують у відпочинкових зонах Хмельницького (ФОТО)

Одразу у двох зонах відпочинку по обидві сторони Південного Бугу у Хмельницькому впорядковують пішохідні зони. У парку Молодіжному під ноги відвідувачів поклали плитку нової форми, чим неабияк втішили хмельничан, які, схоже, вже трохи втомилися від одноманіття “бруківки” на вулицях міста.

Нагадаємо, на території парку Молодіжного наразі триває перша з трьох черга будівництва-реконструкції. Фото оновленої центральної доріжки, яка перетинає весь парк від входу на міський пляж і аж до паркану, де зазвичай під час фестивалів розміщується головна сцена, поширили у спільноті Хмельницький Development.

На відміну від інших зон відпочинку, тут для вимощення доріжки використали плитку нової форми та розміру.

Нарешті й у Хмельницькому взнали, що є більша за розміром, іншої фактури, естетична та зручна бруківка, на відміну від тієї, якою заліплене місто зараз, – потішилися побаченому хмельничани.

Та поцікавилися виробником. Як написав у коментарях директор департаменту інфраструктури Василь Новачок, таку плитку виробляють у селі Пашківці.

Нагадаємо, у першу чергу будівництва нового Молодіжного парку облаштовуватимуть вхідну зону в парк, а саме: тротуар, зелену зону, парковку, скейт-парк, головну алею і всі складові, які є на цій території: вуличне освітлення, малі архітектурні форми, озеленення тощо. Коштуватиме це все, за попередніми підрахунками, 19 мільйонів гривень, три з яких уже виділили з міського бюджету.

Оновлюють пішохідну доріжку і в парку ім. М. Чекмана. Тут використовують стару добру бруківку, добре відому хмельничанам.

Її викладають замість асфальту, який, за словами Василя Новачка, за 30 років вже віджив своє. Коли ж хмельничани поцікавилися, чому знову плитка, а не асфальт, очільник департаменту пояснив, що “не вважає за доцільне в парках асфальт використовувати”.

Маєте право. Мені, наприклад, як людині, яка дуже багато часу ходить пішки, зручніше новий асфальт, ніж нова плитка, яка через рік буде “хвилями”. У Вас інша думка, тож респект, що робите.

Щоб краще каблуки зношувались і міняти плитку можна частіше

А спотикач який кльовий за рік буде, травмпункт без роботи не лишиться, – відреагували хмельничани.

Нагадаємо, у парку ім. М. Чекмана, де днями тестували підсвітку на відреставрованому колесі огляду, зараз облаштовують нову зону відпочинку поблизу нього. Надалі проєктом реконструкції передбачено реалізувати концепцію пішохідних кілець, створивши доріжку з піщано-гравійним покриттям, яка пролягатиме навколо всього парку.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook