Новини
Хмельницька міська

У Хмельницькому відмовили у встановленні 12 нових рекламних конструкцій в місті

Таке рішення, а також низку інших, зокрема, пов’язаних з фінансами, прийняли на сьогоднішньому засіданні міськвиконкому. Про деякі з них на своїй сторінці у Фейсбук розповів Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Так, під час засідання члени виконавчого комітету прийняли рішення про виплату одноразової матеріальної допомоги на лікування від 2 до 7 тисяч гривень.

Цього разу це 80 осіб і 239 тисяч гривень. Це останнє рішення про матеріальну допомогу в 2021 році. Чи не вперше ми майже не маємо заборгованості з її виплати і вже у січні 2022 року знову почнемо приймати такі рішення,написав очільник громади.

Загалом у 2021 році понад 20 тисяч осіб отримали матеріальну допомогу на лікування на суму у майже 21 мільйон гривень.

Буде збільшена сума кишенькових грошей для дітей-сиріт – 137 дітей громади будуть отримувати по 700 гривень.

Прийняли також рішення про відшкодування 50% вартості навчання для учасників АТО. Загалом за рік – на суму 400 тисяч гривень.

Власникам дачних і садових будинків перевести їх в категорію житлових буде легше, пообіцяв міський голова. Тепер це відбуватиметься в електронному форматі.

Нагадаємо, у Хмельницькому триває будівництво Палацу спорту, який є найочікуванішою та наймасштабнішою спорудою в області. У проєкт неодноразово вносили зміни, пов’язані з новими вимогами до проведення спортивних змагань. А на виконкомі, зазначив міський голова, затверджували нову проєктно-кошторисну документацію на завершення будівництва Палацу спорту.

Приємною звісткою для мешканців мікрорайону Ракове у Хмельницькому має стати затвердження акту безоплатного приймання-передачі в комунальну власність мереж зовнішнього освітлення мікрорайону.

Відтепер, зовнішнє освітлення вже у комунальній власності, на балансі нашого КП «Міськсвітло». Крок за кроком йдемо до того, щоби нарешті мати змогу їх відремонтувати і зробити цей район комфортнішим, – написав Олександр Симчишин.

Також врегулювали низку питання, пов’язаних з орендою і користуванням комунальним майном.

Відмовили у встановленні 12 нових рекламних конструкцій, в тому числі в центральній частині міста, – повідомив міський голова.

Частина питань стосувалися роботи служби у справах дітей, освіти, охорони здоров‘я. Всього під час засідання їх розглянули близько пів сотні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook