Новини
Суспільство

На Хмельниччині влаштували акцію в пам’ять про вбитих на війні дітей

У Великояромирському ліцеї, що в Городоцькій громаді провели тематичний захід, аби вшанувати пам’ять маленьких українців, які загинули від рук російських військових. Станом на початок квітня, коли проходила акція, за офіційними даними, жертвами війни стали 158 дітей.

158 іграшок до навчального закладу у селі Велика Яромирка принесли педагоги та батьки учнів. Розставили їх на сходах ліцею, влаштувавши символічну композицію, аби нагадати, яку ціну платить Україна за свою свободу. Поруч поставили та запалили 158 лампадок.

З початку вторгнення окупантів на нашу землю Україна дізналась як це – втрачати дітей на війні. 158 іграшок та 158 свічок – як символ пам’яті про 158 дітей (станом на 2 квітня, коли проходила акція – ред.). – саме стільки на сьогодні загинуло діток. Ми не маємо права забути! Не пробачимо!прокоментували світлини на сторінці ліцею у Фейсбук.

За інформацією Офісу Генерального прокурора, станом на ранок 4 квітня внаслідок російської збройної агресії в Україні постраждали 425 дітей: 161 дитина загинула, 264 – поранені.

Також колектив ліцеї, разом з іншими членами громади, активно займається волонтерством: готують консерви та випічку, плетуть сітки, збирають допомогу для фронту.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook