Новини
Суспільство

Водойми у Волочиській громаді обстежили водолази (ФОТО)

Напередодні купального сезону у Волочиській громаді обстежили два стави, аби переконатися в їх безпечності для тих, хто відпочиватиме тут у літній період. Безпечні для купання місця згодом планують облаштувати та убезпечити. Також у громаді планують влаштувати толоку, аби розчистити вхід у воду.

Взялися впорядковувати водойми у громаді з огляду на те, що попит на внутрішній туризм та відпочинок в межах області цього року, через розв’язану Росією війну проти України, зростатиме. Відтак, ставки, розташовані на території Волочиської громади, мають бути безпечними та готовими прийняти всіх бажаючих відпочити.

Наше завдання – зробити відпочинок на воді у нашій громаді безпечним та комфортним. Тим більше розуміючи, що з війною оздоровити діток на морі навряд чи вийде, – зазначили у пресслужбі Волочиської міської ради.

Днями акваторію та дно пляжу на Волочиському озері, а також Вочковецького ставу обстежив водолазний підрозділ аварійно-рятувальної служби. Зробили це, аби визначити, чи придатні водойми для користування та масового відпочинку.

При позитивному висновку безпечні для купання межі будуть відгороджені буйками, а на пляжі буде встановлено рятувальну стійку і пост рятувальників з необхідним обладнанням,додали у міській раді.

Мешканців громади також попередили, що, можливо, знадобиться їхня допомога, аби прибрати і розчистити вхід у воду. Для цього планують влаштувати толоку, щоб продуктивно попрацювати гуртом.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook