Новини
Суспільство

Мешканці Хмельниччини об’єдналися, аби подарувати родині переселенців новий дім (ВІДЕО)

Протягом кількох годин волонтери та небайдужі мешканці області здійснили неможливе – перевезли родину переселенців, які кілька місяців мешкали у жахливих умовах в сільскій хаті на Деражнянщині, у новий дім в Дунаївцях. Цьому передувала масштабна робота, яка тривала майже місяць та об’єднала сотні людей.

Про акцію, якій дала назву “Крила”, розповіла у соцмережах хмельничанка Олена Польова. Від початку війни жінка займається волонтерством, тож і сім’ю з Миколаєва, взяла під свою опіку після того, як побачила, в яких жахливих умовах родині доводиться жити.

Як розповіла Олена, родина на Хмельниччину переїхала з Миколаєва:

Настя, яка має днями народити, два синочки 9 і 11 років, чоловік Толік, який не може оговтатись, бо до цього всього в нього три дні тому помер рідний брат. Одного травневого ранку, вийшовши з підвалу, де ховалися від вибухів, вони застали руїни. Розбомбило хату, хлів, живцем згоріла худоба, згоріло господарство з трактором.

Побачивши, в яких умовах мешкає родина, де ось-ось народиться третя дитина, хмельничанка довго не могла заспокоїтися, а потім вирішила взяти родину під свою опіку.

Цю родину оселили в Деражнянському районі в закинутій жахливій хаті. Коли я приїхала до них, не могла заспокоїтися. Навіть плити не було, готували на печі, замість ванни – тазик, замість туалету – відро. Тоді я вирішила їх взяти під своє крило (тому акція КРИЛА). Спочатку ми хотіли довести до ладу цей дім, але не полишала думка про народження немовляти: де купати, де взагалі жити, куди ходити в туалет? І як зимувати? – описала свої емоції Олена.

Відтак, стартувала акція “Крила”, яка об’єднала чимало небайдужих людей, котрі провернули величезний масив роботи: знайшли будинок у Дунаївцях, домовилися про прописку родини та медичний супровід для майбутньої матері, збирали речі, потрібні родині для життя. А потрібно було все: одяг, посуд, меблі, шкільне приладдя для старших дітей тощо.

Вчора, 4 серпня, відбувся фінал цієї масштабної акції. Ось як його описала Олена Польова:

Та показала проникливе відео підсумку роботи всіх небайдужих, хто долучися до шляхетної справи.

Нагадаємо, дві родини переселенців також отримали на Хмельниччині власне житло завдяки волонтерам американського фонду August Mission.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook