Новини
Суспільство

Начальник Хмельницької ОВА прокоментував символіку хресної ходи, що рухається територією області

Хресна хода, яка днями пройшлася через Кам’янець-Подільський та рухається далі територією Хмельниччини в напрямку Тернопільщини, викликала суспільний резонанс не лише в регіоні, а й за його межами. Крім символіки на хрестах, яку несуть учасники ходи, запитання у мешканців області викликають молоді люди спортивної статури, котрі йдуть разом з прихожанами, проходячи, зокрема, через блокпости та через населені пункти.

Нагадаємо, розголосу ситуації, що склалася навколо ходи, надав народний депутат України Володимир Ар’єв, який написав на своїй сторінці у Фейсбук, що її учасники несуть стилізовані триколори поряд з українською символікою. Цю інформацію йому підтвердили кам’янчани.

Фото з Кам’янця-Подільського, викладені у соцмережах, та допис нардепа виклали бурхливі обговорення. Міський голова Кам’янця наразі ситуацію не прокоментував, попри те, що в коментарях під одним з його дописів кам’янчани ставлять прямі запитання щодо того, що відбувається у місті.

Натомість відреагував начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій. У своєму телеграм-каналі очільник області наголосив на тому, що правоохоронці завжди “правильно реагують на будь-які прояви колабораціонізму”. А щодо символіки, яку несуть учасники ходи, то, за словами Сергія Гамалія, “триколору під час ходи не було, були лише стрічки”.

Щодо синього, білого та червоного, то на поєднання цих кольорів мешканці Хмельницького, до прикладу, завжди звертають увагу. Навіть коли йдеться про одяг, в якому ці кольори поєднуються. Зокрема, у соцмережах неодноразово викладали фото та відео з вулиць обласного центру, на яких зображено людей, котрі носять вбрання “не дуже гарного забарвлення”.

Фото: ТГ-канал Хмельницький Secret

Це якийсь тренд в Хмельницькому чи люди не дивляться, що вдягають? – цікавляться у соцмережах.

Тож не дивно, що стрічки в кольорах прапора країни-агресора (нехай і в розрізненому вигляді) в поєднанні з заходом, ініційованим прихожанами УПЦ, викликали таку бурхливу реакцію у соцмережах.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook