Новини
Суспільство

У Хмельницькій міській лікарні відкриють нове відділення: медики проти

У Хмельницькій міській лікарні відкриють нове відділення. Як повідомляється на сайті Суспільного, об’єднають два хірургічні відділення: малоінвазивне та хірургію №1. 

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки головного лікаря Михайло Соболь, зміни запровадять у лютому наступного року.

За словами старшої медичної сестри малоінвазивної хірургії Оксани Вознюк, відділення працюватиме до лютого 2020 року. Та, за рішенням адміністрації лікарні, його мають приєднати до хірургії №1 Хмельницької міської лікарні.

“Ні я, ні весь колектив з цим не згідні. Ми планували працювати тут, ми нормально працювали, нормально розвивалися”.

Завідувач відділення малоінвазивної хірургії Леонід Щерба каже, за сімнадцять років існування відділення тут відбулись навчання для хірургів різних напрямків. І нині вони вже оперують у своїх відділеннях.

“За минулий рік (2018 рік – ред.) прооперовано 864 пацієнти. За цей рік, це за 9 місяців, 743. До Нового року, я думаю, буде навіть більше, ніж в минулому році (2018 рік – ред.)”.

Хірург додає, свою посаду втратити не боїться, але працювати як раніше не зможе.

“Вести хворого так як я веду його тут я не зможу. В них підходи зовсім інші, вимоги зовсім інші. Зараз є хвора, я не хочу називати прізвище, вона лежала в першій хірургії, не захотіла там оперуватися. Виписалася і прийшла до нас”.

На відміну від малозівазивної хірургії, хірургічне відділення №1 працює цілодобово, каже завідувач Іван Омелянчук.

“Наше відділення виконує цілодобові чергування, надаємо ургентну та планову допомогу цілодобово. За рік ми робимо 1300 -1400 операцій як ургентних, так і планових”.

В лікарні працює два відділення одночасно. У хірургічному відділенні №1 сорок діючих ліжок, десять – у малоінвазивній хірургії, розповідає тимчасово виконуючий обов’язки головного лікаря Хмельницької міської лікарні Михайло Соболь.

“В малоінвазивній хірургії виконуються ті ж самі оперативні втручання, що в першому хірургічному відділенні. За виключенням операцій на венах, закритих, малоінвазивних. Це єдина операція, яка не виконується в першому хірургічному відділенні. Разом з тим, в першому хірургічному відділені, є підготовлені люди, які пройшли підготовку в Львові і підготовку в Києві. Вони готові це все робити”.

Михайло Соболь пояснює для чого об’єднують два самостійних відділення.

“Для чого це робиться? В нас в лікарні ще лікуються 750-800 хворих з інсультом, яким немає де проводити реабілітацію. Ми плануємо, після злиття цих двох відділень, нікого з людей не звільняти. Підкреслюю, нікого з людей не звільнятимуть. Ці люди будуть працевлаштовані та будуть працювати в першому хірургічному відділенні. Медичний середній персонал в других відділеннях, але з лікарні ніхто не буде звільнений”.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки головного лікаря Хмельницької міської лікарні Михайла Соболя, на базі малоінвазивної хірургії планується відкрити відділення відновленого лікування травматологічних хворих, і відділення відновленого лікування неврологічних хворих після інсультів.

Нагадаємо, хмельницький хоспіс отримав допомогу від благодійників. 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter