Новини
Дозвілля

Сюрпризи хмельничанам на свята підготували у “Цукерні”

Попереду новорічно-різдвяні вихідні, які ми, за традицією, проводимо в колі рідних та друзів і, як правило, за святковим столом. Але одні й ті самі стіни з часом набридають і хочеться чогось нового, цікавого і смачного. Тож ми вирішили зробити невеликий путівник по кафе, барах та ресторанах Хмельницького, де можна не лише смачно поїсти, а й приємно провести час у гарній компанії.

Почнемо нашу подорож з «Цукерні». Напевно, у Хмельницькому знайдеться чимало людей, які добре знають це кафе-кондитерську або хоча б раз бували в ньому. І думають, що все вже там бачили, все вже спробували і нічому там уже не здивуються. Але ніколи не зайве нагадати, що є привабливого та цікавого у тому, що добре знаєш, та про те, що є там нового. Або розповісти про це тим, хто жодного разу там не був.

Отож, чому саме Цукерня?

По-перше, тут атмосферно. Щойно переступаєш поріг, з першого кроку ніби занурюєшся у світ старовини, років так з півсотні тому. Але старовина ця ретельно продумана і відтворена за допомогою виключно натуральних матеріал – дерева, тканини та скла.

Минуле тут поєднується з сучасним, адже умовно площа закладу поділена на дві зони: в одній дизайн інтер’єру більш старовинний, в іншій – сучасніший.

Проте поєднано все настільки гармонійно, що різниця між часами не кидається у вічі. В цій атмосфері хочеться говорити у пів голосу або й просто мовчати, безтурботно дивитися у вікно, потроху смакувати чаєм або кавою з солодощами, яких не знайдеш в жодному іншому закладі міста. Бо,

по-друге – тут смачно. Випічка «Цукерні» приваблює поціновувачів солодкого задоволення від самого відкриття і аж донині.

І не дивно, адже деякі рецепти, за яким готують тістечка, торти, печиво та інші смаколики, мають давню історію – за ними, кажуть, готували цю смакоту ще наші прабабусі. Крім того, для виготовлення ласощів використовують лише натуральні продукти, без жодних домішок та хімії. До того ж, на вигляд випічка у кондитерській така, що від одного споглядання слинка тече, не кажучи вже про смакування.

А чого варті назви: торти «Сандеман», « Пішингер » , « Мазурок » , «Вежа Любарта» та «Шварцвальдський», роляда роляда макова, струдель з сиром та персиками»…

Власне, таких назв в меню багато, і лише заради того, аби побачити, яке воно на вигляд, та спробувати, яке воно на смак, варто завітати до «Цукерні».

По-третє тут цікаво, як в музеї, тож очікуючи замовлення можна походити по залу та пороздивлятися таке, чого більше в жодному закладі, напевно, немає. З усіх-усюд до «Цукерні» привозять порцелянові статуетки, яких уже зібралося в спеціальній раритетній вітрині понад півсотні.

А ще на стінах на дерев’яних полицях-вітринах – сила-силенна різноманітних чайних ложечок, які також приїздять сюди з усього світу та, складається враження, з різних епох. Є тут також раритетна каса,  та антикварний буфет.

Четверта причина – тут вміють дивувати. Саме «Цукерня» першою у Хмельницькому ввела у своє меню сніданки, тож починаючи з 8 ранку тут можна ситно підкріпитися перед напруженим робочим днем. У закладі кажуть, така новація припала до душі хмельничанам, тож постійних ранкових відвідувачів тут – чимало.

Дивують тут і новими позиціями в меню, постійно розширюючи його за рахунок не тільки випічки, а й інших, на властивих для саме кондитерської, страв. До прикладу, різнокольорові брускети з оригінальними соусами, яйцем-пашот, м’ясом та зеленню… Смачно – надзвичайно. І, що цікаво, – виглядає ця сніданкова страва як тістечка. До слова, хліб, який використовують для приготування брускет, – власного виробництва: його випікають у пекарні «Цукерні». 

Колись давно дві львівські пані придумали влаштовувати дівочі посиденьки із запашною кавою та смачною випічкою. Дістали старі рецепти своїх бабусь і взялися до справи. Ідея так захопила обох та так припала до душі їхнім подругам, що з часом ця затія перетворилася на, як зараз кажуть, власний бізнес. Так у Львові давним-давно з’явилася перша «Цукерня».

Ми не просто так пригадали цю історію. Бо, по-п’яте, якщо у вас є вільний час, фантазія та натхнення, вмілі руки або доступ до театральних костюмів, то в інтер’єрі «Цукерні» можна відзняти круту фото-сесію а-ля позаминуле сторіччя, де пані у вишуканих сукнях та кавалери у костюмах з метеликами ведуть неспішні розмови за філіжанкою кави з тістечками.

Чому б і ні?

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter