Новини
АКТУАЛЬНО

На Хмельниччині COVID-19 найбільше поширюється серед знайомих людей

Від дати діагностування першого випадку SARS-CoV-2 на Хмельниччині пройшло майже два місяці. За цей час COVID-19 вразив понад двісті подолян і поширювався, в основному, через осередки близьких та знайомих людей.

Як розповіла Лариса Калінер, лікар-епідеміолог Хмельницького обласного лабораторного центру, упродовж цього періоду на території області сформовано 10 сімейних вогнищ з двома випадками, 5 вогнищ – з 4-ма випадками, 5 – із 5-ма випадками та 1 – із 7-ма випадками. А всього виникло 21 вогнище, де захворіло 72 особи.

Крім того, були утворені вогнища за місцем роботи.

“До прикладу, ПП “Аграрна компанія-2004” (Чемеровецький район), в якій зафіксовано 4 хворих, з цього закладу, коронавірус був завезений в Городоцький район; у “Укрзалізниці” (Шепетівський район) захворіло 2 осіб, у Головчинецькому монастирі – 5 осіб, у Чемеровецькій ЦРЛ виникло 9 випадків внутрішньолікарняної коронаінфекції (8 – у медичних парцівників та в одного хворого). Практично всі випадки захворювань у Красилівському районі пов’язані з церквою, де не припинялось богослужіння (Вербна неділя, Пасха, похорони). Випадки реєструвались як у священнослужителів, так і серед прихожан. Аналогічна картина спостерігалась і в м.Нетішин”, – розповіла Лариса Калінер.

Вона додала, що всього у вогнищах лабораторно обстежено 629 контактних осіб, з них 101 – позитивний.

Серед працівників медичних закладів, окрім Чемеровецької лікарні, спалахів наразі не було. Всього захворіло 18 осіб:
– Чемеровецька ЦРЛ – 8 ;
– Хмельницький воєнний шпиталь – 3;
– Хмельницька інфекційна лікарня – 2;
– Хмельницька обласна дитяча лікарня – 1;
– Хмельницька ЦРЛ – 1 (летальний випадок);
– Нетішинська МСЧ – 1;
– Кам’янець-Подільська ЦРЛ – 1;
– Городоцька ПМСД – 1.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter