Новини
Екологія

На Хмельниччині виявили браконьєрські сітки

Учора, 21 серпня, під час нічного природоохоронного рейду у Славуті на річці Утка вилучили заборонені знарядя лову риби, а саме – ліскові сітки.

Наразі, власників сітки не встановлено, повідомляють у спільноті “Рідна Славутчина”.

Зазначені природоохоронні рейди водними та іншими ресурсами Славутської громади триватимуть й надалі.

Нагадаємо, що згідно Правил любительського і спортивного рибальства забороняється лов водних біоресурсів із застосуванням промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, способом багріння, спорудження гаток, запруд та спускання води з рибогосподарських водойм, вибухових та отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної і пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання).

Використання заборонених знарядь лову є грубим порушенням правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та передбачає штраф до 680 грн, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних біоресурсів. Залежно від заподіяних збитків (а саме нанесення істотної шкоди), може також наступити кримінальна відповідальність за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Дана стаття передбачає штраф до 1 700 грн або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter