Новини
Здоров’я

На Хмельниччині планують створити «Гуманітарний хаб», аби допомагати лікарням

Новостворена структура сприятиме у доставці гуманітарних вантажів для потреб Товариства Червоного Хреста безпосередньо у Хмельницьку область та дасть можливість проводити митні процедури та розподіл гуманітарних вантажів на території краю.

Ідея створити на Хмельниччині «Гуманітарний хаб» виникла у голів Кам’янець-Подільської та Хмельницької міських організацій Товариства Червоного Хреста України Ігоря Земсков та Богдана Малінського після того, як до них звернулися представники гуманітарних організацій з Європейського Союзу.

За сприяння закордонних партнерів у Товариства Червоного Хреста з’явилася можливість поставляти в Україну, зокрема, у Хмельницьку область, певні найменування медичних меблів та відповідного медичного обладнання для лікарень.

На першому етапі планується закривати потреби в функціональних ліжках, тумбочках, інвалідних візках. Також розглядається можливість постачання дихального обладнання та інших потрібних речей для лікарень. Стан запропонованих меблів та обладнання хороший та відповідає всім санітарним та технічним вимогам, – розповідає Богдан Малінський.

І додає, що один новий комплект – функціональне ліжко відповідної конструкції з ортопедичним матрацом та приліжкова тумбочка, якби їх довелося купувати, коштуватиме від 20000 до 25000 гривень. Із країн ЄС же такі меблі можна отримати безкоштовно. Єдине, на що потрібні гроші, – це на доставку вантажів.

Вартість доставки вантажу, а це, орієнтовно, 30-35 комплектів (ліжко та тумба) – до 60000 грн. Попередня оцінка потреб медичних закладів області – до 1000 комплектів і більше, – пояснює Богдан Малінський.

У Товаристві Червоного Хреста України вже мають перші замовлення на отримання гуманітарного вантажу. Вони надійшли від лікарень Хмельницького та Кам’янця-Подільського.

Пандемія COVID-19, яку пережили мешканці області разом з усіма українцями та з усім світом, показала, наскільки важливим є вчасне та якісне надання медичних послуг. Але крім цього, люди, які хворіють, мають перебувати у медичних закладах у комфортних умовах.

Тож аби так і було, кожен охочий може долучитися до благодійної ініціативи «Лікарняне ліжко», яку започаткували у Товаристві Червоного Хреста, та перерахувати посильну для себе суму за такими реквізитами:

ГО МIСЬКА ОРГАНIЗАЦIЯ ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА

ЄДРПОУ: 23836178

UA183154050000026007052334328 АТ КБ “ПРИВАТБАНК”

У призначенні платежу вказати: Благодійний внесок “Лікарняне ліжко”

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter