Новини
АКТУАЛЬНО

Хмельницька інфекційна лікарня отримала нові меблі та засоби захисту

Завдяки коштам з бюджету та допомозі бізнесу медичний заклад поступово оновлює фонди та отримує засоби, необхідні для боротьби з коронавірусом.

До Хмельницької інфекційної лікарні сьогодні, 27 квітня, доставили нові меблі – 100 багатофункціональних ліжок. А також – півтисячі комплектів постільної білизни. Усе придбали за кошти міського бюджету. Крім того, постійно здійснюються закупівлі індивідуальних засобів захисту для медичних закладів.

Допомагає із засобами захисту і соціально-відповідальний бізнес. Так, зокрема, під час сьогоднішнього брифінгу у Хмельницькій ОДА повідомили, що компанія «Епіцентр» передала інфекційній лікарні 1000 захисних костюмів високої якості.

Як розповіла представниця компанії Світлана Павлишина, всі костюми – стерильні та сертифіковані. Приблизно такого ж класу костюмами користуються лікарі Європи. Костюми є різних розмірів, що також є важливим для того, аби медикам було зручно працювати. Крім інфекційної лікарні, 800 таких костюмів отримала екстрена допомога Хмельницького, по 100 костюмів передали Шепетівській та Славутській центральним районним лікарням. Ще 50 костюмів матиме Хмельницька обласна лікарня.

Що до нових меблів для інфекційної лікарні, то поки що вони на складі, але в закладі вже вирішили, в яких саме корпусах розмістять обновки.

Ці ліжка потрібні якраз у ті бокси, де ми ізолюємо і лікуємо хворих на COVID-19 або з підозрою на цю хворобу. Ліжка всі однакові і дійсно призначені для хворих – вони функціональні та легкі, – коментує головна лікарка інфекційної лікарні Оксана Піддубна.

За словами очільниці медичного закладу, раніше у лікарню нові меблі завозили у набагато меншій кількості. Така велика партія надійшла вперше. Лікарка пояснює – до цього придбання меблів відбувалося за залишковим принципом: в першу чергу тут дбали про забезпечення ліків, захисту та харчування для хворих. Нова ж закупівля – це, фактично, машстабне оновлення ліжкофонду медичного закладу.

Проте, як зазначає Оксана Піддубна, в лікарні потрібно замінити ще сотню ліжок. Гроші на це з міського бюджету уже виділили, тож у медичному закладі з дня на день очікують на ще одну партію нових меблів.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter