Новини
Культура

У Хмельницькому день народження Шевченка відзначили тематичною виставкою (ФОТО)

Мистецько-освітню експозицію, присвячену роковинам українського письменника, поета, художника Т.Г.Шевченка відкрили сьогодні в обласному центрі на вулиці Проскурівській.

До 207-ї річниці від дня народження Кобзаря центральну пішохідну вулицю Хмельницького перетворили на виставкову залу просто неба, облаштувавши її тематичними стендами. На них представлена історія життя Шевченка, його подорож на Поділля, образотворчі віхи його творчості, спадщина та інші цікавинки з життя поета.

Просвітницьку виставку спільно організували музей історії міста Хмельницького, Хмельницька дитяча школа мистецтв «Райдуга» та Центральна бібліотека Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи.

Крім інформаційних панелей, до експозиції вуличної виставки увійшли роботи юних художників школа мистецтв «Райдуга», яких надихнули життя Тараса Шевченка, його твори та їхні герої.

Центральне місце виставки зайняв портрет Кобзаря, перед яким розмістили інтерактивний пазл із зображенням культового живописного твору Т.Шевченка «Катерина».

В той же час на майданчику біля кінотеатру ім. Т.Г. Шевченка розмістили великий екран, на якому протягом дня демонструватиметься документальна стрічка про неоднозначну долю українського Кобзаря.

А увечері, о 19.00, хмельничани зможуть відвідати виставу “Не промовчи Шевченка у собі…” у міському моно-театрі “КУТ”. Автор сценарію, постановник та виконавець – народний артист України Володимир Смотритель.

Крім того, в приміщенні Хмельницької обласної філармонії відбудеться концерт “Музична сповідь Кобзареві” за участі Академічного симфонічного оркестру. Диригент– Тарас Мартиник. 

Фото: Ольга Нікітіна, Наталія Кошай

Автор: Ольга Нікітіна

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter