Новини
Суспільство

Черги за вакциною та скасовані рейси: Хмельниччина готується до посилення карантину

Напередодні 23 жовтня біля пунктів вакцинації (принаймні в обласному центрі) – ажіотаж та емоції, а на автовокзалах – навпаки, малолюдно та сумно. Поки мешканці області масово стоять у чергах за вакцинами, перевізники знімають автобуси з рейсів. Навіть ті, які курсують в межах області і на які не поширюються нові правила перевезень. В області тим часом кількість нових підтверджених випадків захворювання на COVID-19 за добу значно перевищила тисячу.

“Переплюнули чергу в Макдональдс”

Сьогоднішній ранок для багатьох хмельничан почався зі споглядання довжелезних черг біля закладів, які ще донедавна більшість мешканців міста обходили стороною, не здогадуючись, яке випробування на них чекає. Центр масової вакцинації на вулиці Володимирській кілька днів поспіль користується шаленою популярністю. Сьогодні, напередодні 23 жовтня, особливо. Соцмережі наповнені фото та відео майже кілометрової черги, утвореної хмельничанами, котрі від завтра без документального підтвердження отримання бодай однієї дози вакцини не зможуть вийти на роботу або поїхати за межі області автобусом або потягом.

Відео: Василь Камінський

Проте, не центром масової вакцинації єдиним – біля поліклініки №1, на задньому її дворі, утворилося аж дві черги. Обізнані хмельничани пишуть, що менша черга – на вакцинацію, більша – на тестування.

Утворилися черги і на залізничному вокзалі, де сьогодні почав працювати ще один центр вакцинації. Сподівання людей, які прийшли сюди по щеплення, в надії, що буде швидше, не справдилися.

Хмельницький залізничний вокзал. Тут теж черги. Працює один лікар і медсестра, через це процес імунізації сповільнюється. Люди підходить в надії швидше вакцинуватися, натомість стоять більше години у скупченні,повідомили у телеграм-каналі Першого Подільського.

До слова, за інформацією від Укрзалізниці, станом на 12.00 на вокзалах різних міст України вакцинувалося загалом понад 800 осіб. Кількість вакцинованих у Хмельницькому поки що невідома. До слова, на залізничних вокзалах працюють не лише пункти вакцинації, а й пункти експрес-тестування.

Бачили черги з бажаючих вакцинуватися сьогодні і на продуктовому ринку. Щоправда, там, швидше за все, працював локальний пункт вакцинації, виключно для працівників ринку.

Звиклі останнім часом все міряти чергою у Макдональдс у перші дні після його відкриття хмельничани і тут не забули про найпопулярніший нині заклад у місті та прокоментували черги за вакциною так:

Переплюнули чергу в Макдональдс… Рекорд)))

Завтра, 23 жовтня, у багатьох хмельничан – робочий день (замість вихідного 15 жовтня). Принаймні, в тих, хто уже має COVID-документ, який дозволяє їм приступити до роботи. Решта можуть отримати вакцину та дозвільний папірець за такими адресами та в такі години:

з 9.00-12.00 год:

  • вул. Повстанська, 36
  • вул. М. Гречка,12
  • вул. Подільська, 54
  • вул. Залізняка,14
  • вул. Курчатова, 1
  • вул. Майборського, 16
  • вул. Львівське шосе, 1 (районна лікарня)

Речовий ринок – 9.00-13.00 год.

Центр масової вакцинації (Володимирська, 92) – з 9.00 до 17.00 год.

У неділю, 24 жовтня, бажаючих щеплюватимуть у центрі масової вакцинації (Володимирська, 92) – з 9.00 до 17.00, на речовому ринку з 9.00 до 13.00.

Табло на автовокзалах почервоніли

Проблеми з пасажирськими перевезеннями за межами міст почалися ще вчора, коли перевізники почали знімати з рейсів свій транспорт. Сьогодні ситуація не змінилася, причому з маршрутів сходять навіть ті автобуси, які курсують всередині області. Онлайн-табло вокзалів найбільших міст Хмельницької області щедро блимають червоними позначками навпроти тих рейсів, які сьогодні нікуди не поїхали.

На завтра частину рейсів також скасували.

Нагадаємо, з 21 жовтня міжрегіональні перевезення автомобільним, залізничним та авіа транспортом дозволені лише за наявності у водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного з документів, затверджених урядом.

На Хмельниччині у пасажирів автобусів, що курсують між областями, вже почали перевіряти “ковідні” документи. Займаються цим патрульні, які на зупинках перевіряють достовірність сертифікатів, довідок, тестів за допомогою встановленої на планшетах спеціальної програми.

COVID-статистика на Хмельниччині

Станом на середину 22 жовтня в Хмельницькій області від початку пандемії зареєстровано 107333 лабораторно підтверджених випадки COVID-19.

За останню добу виявлено 1294 нові випадки захворювання:

  • 813 – Хмельницький район
  • 213 – Шепетівський район
  • 268 – Кам’янець-Подільський район

Лікуються 10765 осіб: 1455 – стаціонарно, 9310 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 66,4%. В лікарнях перебувають 1455 хворих, 102 – з підозрою.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 2225. Зареєстровано 12 летальних випадків:

  • 9 – Хмельницький район
  • 3 – Шепетівський район

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook