Новини
Суспільство

Врожайність зернових на Хмельниччині зросла на чверть

На Хмельниччині зернові та зернобобові станом 1 жовтня зібрані з площі 336,4 тисячі гектарів, що на 6,6% менше, ніж торік. Проте зібрано зерна більше: отримано 1,92 мільйона тонн, що перевищує минулорічний показник на 16,4%.

Такий, з першого погляду, несподіваний результат пояснюється доволі просто – зросла врожайність. Поточного року вона на 24,7% перевищує показники минулого року.  Нинішнього сезону аграрії збирали 57 центнерів на круг.

Переважно виробництвом зерна займалися сільгосппідприємства: врожай у агрокомпаній становив 1,45 мільйона тонн. Причому збирали агрофірми на круг більше, ніж населення. Врожайність у підприємств становила 62,1 центнера з гектара, що на 29,9% більше, ніж торік. Врожайність господарств Кам’янець-Подільського району становила 65,9 центнера на круг, Хмельницького району – 65,1 ц/га, Шепетівського – 58,8 центнера з гектара.

Пшениці на Поділлі вже зібрано 1,36 мільйона тонн, що на 24,4% більше, ніж торік. Ячменю отримано – 335,4 тисячі тонн (на 3,3% більше), кукурудзи на зерно – 155,7 тисячі тонн (на 3,3% менше, ніж торік).

Причому врожайність усіх зернових перевищувала минулорічний рівень. Пшениці збирали на 31,2% більше, ніж у минулому сезоні, ячменю – на 11,6%, кукурудзи на зерно – на 13 відсотків, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook