Речі, яких бажано уникати в домашньому інтер’єрі
14 Січня 2020

Почнемо з висяків від мух і молі. Спробуйте не допускати взагалі їх появи. Встановіть москітні сітки. Вчасно виносьте сміття, перебирайте крупи. Запевняю, коли заходиш до когось в гості, а там ця бридота висить на стелі – складається враження, що зайшов до «дідоводів».

Господарський інвентар на видному місті. Навіть найстильніші прасувальні дошки, швабри, віники і тази з відрами не додадуть шику оселі, коли вони стирчать у всій красі у центрі кімнати. Придумайте для них окремий куточок!

Брудні вікна. Неприбране приміщення. Бруд і неохайність можуть зіпсувати навіть лакшері-інтер’єр. Тримайте оселю в чистоті. Вікна, особливо на першому поверсі, на сонечку на них чудово видно павутиння і бруд. Ви могли звикнути – а сусіди пильнують.

Старі радянські меблі. Вони дійсно добротні, з хорошого матеріалу. Пережили декілька ремонтів і ще житимуть. Але вони геть не зручні, громіздкі і функціонально не вмісткі. Постарайтесь цю стару епоху сплавити на дачу, в село, в OLX. Вони дійсно пережили всі часи і зараз виглядають точно не трендово.

Бабусин сервант з святковим посудом на особливий день приходу гостей. Звісно, якщо ви живете разом з бабусею в одній квартирі, то вам не вдасться позбутися цих архаїчних меблів. Якщо ж ні – позбудьтеся цього антикваріату! Ніхто вже не буде пригощатися з тих сервізів при теперішньому асортименті посуду… Нехай ця пам’ять про минуле залишиться у вашому серці і проявляється у глобальніших речах, ніж морально застарілий мотлох.

Пожовтілий псевдокришталь. Те саме, що й бабусин сервант. Викинути і забути. Купіть у найбілижчому магазині шість красивих стаканів, ніж користуватися жовтизною, яка вже ніколи не відмиється. Це точно не те, на чому варто економити.

Посуд з тріщинами та сколами! Таким посудом користуватися не рекомедується за усіма параметрами! Це неприємно, небезпечно, а за повір’ями багатьох народів частувати з такого посуду вважається поганою прикметою! Тому позбувайтесь не роздумуючи – подати гостям такий посуд – це верх неповаги і непристойності!

Велика кількість мотлоху. Це проблема багатьох. Купувати всілякі непотрібні речі, зносити їх додому і одного разу зрозуміти, що це реально немає вже куди складати. Припиніть купувати статуетки, підсвічники, шкатулочки… Або так: викинули старе – взяли нове! Повірте, воно вам точно не потрібне. Не витрачайте на це свої кошти, не робіть з квартири смітник. Людині для щастя насправді не потрібно багато.

Палацна розкіш в малесенькій квартирі. На маленькій площі категорично не рекомедується використання класичного стилю у вигляді ліпного декору, золота, вензелів тощо. Класична розкіш потребує королівських площ. Якщо ви в душі – король (королева), а квартира маленька, краще поставте шикарну корону на видному місці, а не витрачайтеся на цей розкішний декор, який виглядатиме просто недолуго.

Все в яскравих тонах. Це взагалі протипоказано для оселі, адже, як мінімум, впливає на психічний стан. І виглядає по-дурному. Краще продумати яскраві акценти в спокійному інтер’єрі, ніж робити кислотну оселю, яка вам набридне дуже скоро.

Повна відсутність ремонту. Якщо немає фінансових можливостей, зробіть хоча б своїми силами косметичний ремонт – це не так дорого: побіліть стелю, змініть шпалери, підфарбуйте двері…

Проводи і зарядки, які валяються на підлозі і столах, виглядають неохайно. Продумайте для них організацію – зараз є багато способів. Вони вам будуть вдячні і довше прослужать.

Зів’ялі квіти і старі букети. Живі квіти – прекрасно! Майже мертві і мертві – жахливо. Не забувайте вчасно їх викинути, як би не хотілось продовжити їх існування.

Дивани та крісла, накриті ковдрою. Вчасно чистіть меблі. Або можна пошити чехол в тон. Не використовуйте цей пережиток минулого – вигляд воно має неестетичний і непрактичний.

Непрацюючі прилади: великі лампові телевізори з минулого століття, пилососи, касетні музичні центри, зламана кавоварка, настінний годинник, що не працює. Не загромаджуйте квартиру непотрібним мотлохом.

Календарі, постери, плакати на стінах. Ці дешеві паперові «прикраси» спотворюють інтер’єр. Намагайтеся їх уникати. Колись це було модно, тепер – недоречно.

Меблі, які пошкодили домашні улюбленці. Дивани з розірваною оббивкою, видертими нитками, обгризені стільці, подряпані двері – це ті речі, до яких ви з часом звикаєте і просто їх не помічаєте. А той, хто до вас заходить у гості, бачить неохайну обстановку. Привчайте домашніх улюбленців до спеціалізованих аксесуарів, на яких вони можуть точити свої кігті і зуби.

Засалені підголовники, підлокітники і стіни біля вимикачів. Акуратно протирайте їх губками – багато шпалерів можна помити. Також для меблів є спеціальні засоби та хімчистки.

Володимир Дєдов, власник студії DVdesign