ТОП-критерій успішності сайту, або хто швидший: ви чи ваші конкуренти?
13 Серпня 2018

Не секрет, що сьогодні кожна компанія тим чи іншим чином представлена в Інтернеті.

За інформацією Асоціації ритейлерів України та компанії EVO (EVO – українська продуктова IT-компанія, яка реалізує в Інтернеті такі проекти: Prom.ua, Satu.kz, Deal.by, Bigl.ua, Zakupki.prom.ua, Kabanchik.ua, Kabanchik.by, Kabanchik.ru, MegaMaster.kz , Crafta.ua, Vchasno.com.ua), у 2017 році український e-commerce виріс на 30% і досяг 50 млрд. грн. Його мала частка – 3,5% від загального роздрібного товарообігу України – не заважає сегменту динамічно зростати. А за перші шість місяців 2018 року наші співвітчизники придбали лише на маркетплейсах — Prom.ua, Bigl.ua, Shafa.ua, Crafta.ua — товарів на 10 млрд. грн., що на 52% більше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому средній чек – 893 грн. – за рік практично не змінився.

 І якщо вам титанічними зусиллями грамотного маркетингу та результативної реклами таки вдалось привернути клієнта на свій сайт, то які ж фактори впливають далі на його рішення купити або не купити ваш товар?

 Виявляється, що одним з найважливіших факторів, які вплинуть на поведінку споживача у відношенні до вашого сайту ( тобто, зайде на ваш сайт споживач і дочекається, поки відкриється сайт чи залишить його до того, як він відкриється), є швидкість завантаження/відкривання вашого сайту як з комп’ютера так і зі смартфону. До речі, цей же фактор впливає на ранжування сайту в Google.

Тож, виміряйте швидкість свого сайту якомога швидше, а якщо витратите ще 5-20 хвилин, то встигнете ще й перевірити хто швидший: ви чи ваші конкуренти.

Є багато онлайн сервісів, які безкоштовно допомагають це зробити. Один з них, інтерфейс якого можна побачити зрозумілою (не англійською J ) мовою, – це PR-СY.

Все, що вам потрібно зробити, аби перевірити швидкість свого сайту або швидкість сайту конкурентів, – це скопіювати адресний рядок

і вставити її у віконце на сайті та натиснути клавішу «Enter», або «Анализировать», як показано на скріншоті.

Ось і все.

Перевіряйте власні сайти та сайти конкурентів і будьте швидшими за них J

Детальніше з сервісом можна ознайомитись за даним посиланням: https://pr-cy.ru/speed_test/

 

Дмитро Лисий

Бізнес-аналітик, StartUp developer