5 459
Дитсадкова закоханість – що робити батькам?

Закоханість у дошкільному віці – це не погане виховання або погані гени, а зовсім навпаки – це нормально. Значить, у дитини перед очима є хороший приклад закоханих мами і тата. І, дивлячись на них, малюку теж захотілося про когось піклуватися.

8 687
Діти із «синдромом срібної ложки». Які вони?

«Народитися зі срібною ложкою в роті» – значить, ніколи ні в чому собі не відмовляти. Найголовніше бажання таких дітей – мати якомога більшу кількість матеріальних благ.

2 580
Уроки керування часом для мам в декреті

Тайм-менеджмент в декреті допоможе збудувати довірчі відносини з родичами, навчить знаходити час для себе та оцінити красу неідеального життя.

2 678
Грудне вигодовування як виклик

“Місяць тому я годувала шестимісячну доньку надворі у затінку та не ховалася під пелюшками. Аж раптом якась жінка почала голосити: “Фу, дикунка! Ніякого виховання! Поліції на неї нема! Тут же діти!”. Я озирнулася і побачила, як вона шарпає двох хлопчиків та виганяє їх з двору. Так, наче я не дитину годувала, а розчленовувала тіло”, – […]

1 545
Як навчити дитину дискутувати

Суперечка – це аргументоване обговорення двох протилежних думок. Кажуть, в суперечці народжується істина. Тільки спір має бути «правильним» і опоненти повинні вміти сперечатися. А для цього вчитися сперечатися краще з дитинства.

2 407
Як не загубити себе під час карантину: поради психолога

Кожен з нас зараз розгублений. Ми вимушені залишити свою зону комфорту, звичний ритм життя, щоб задовольнити потреби соціуму і вимоги суспільства. Але головна мета всієї цієї самопожертви – збереження здоров’я – свого і оточуючих.

2 033
Корона-період: між панікою та недбалістю

Колективні психічні процеси – потужні, і не кожна людина здатна їм протидіяти. Тому передусім має бути критичне мислення: раціональний аналіз ситуації, відділення від проблеми її емоційної складової.

7 069
Сім застарілих прийомів виховання

Давайте йти в ногу з часом та виховувати своїх дітей не з міркуванням «тому що мене так виховували», а керуючись установкою «як буде краще для моєї дитини та мене».

9 087
10 речей, яких треба навчити дитину до 10 років

10 років – це вже переддень підліткового періоду, коли дитині буде важлива думка її друзів. В 10 років діти вже розуміють, що таке добре, а що – погано.

2 530
Вислови, які дратують підлітків

Іноді корисно на хвилинку замислитися над тим, що саме ви хочете донести до свідомості дитини, щоб правильно підібрати слова.