Новини
Економіка

Хмельниччина поповнила державну казну майже на сім мільярдів гривень

Протягом девяти місяців 2018 року платники податків Хмельниччини забезпечили надходження до бюджетів усіх рівнів 6,8 мільярда гривень. Зростання сплати податків та зборів в області склало 1,3 мільярда, що становить 124 відсотки щодо минулорічного показника. 

Як повідомляє фіскальна служба, сплату податків проадміністровано в сумі 2,8 мільярда гривень. Тож виконання індикативу забезпечено на 106 відсотків, додатково отримано 159 мільйонів гривень. Темп надходжень склав 125 відсотків і в абсолютній сумі становить 558 мільйонів гривень.

У сегменті формування дохідної частини держбюджету левова частка належить податку на додану вартість та податку на прибуток. Так, з початку року сума сплаченого ПДВ досягла 1,1 мільярда гривень, що на 121 відсоток, або на 199 мільйонів більше, ніж за січень-вересень 2017 року. Податку на прибуток отримано 266 мільйонів гривень, що на 152 відсотки більше, ніж торік.

Доходи місцевих бюджетів краю склали 3,9 мільярда гривень. Територіальні громади додатково отримали 236 мільйонів гривень. Темп зростання  надходжень відповідно до минулорічного склав 123 відсотки, або 753 мільйони гривень.

60 відсотків доходів бюджетів громад становить податок на доходи фізичних осіб. Цьогоріч він сягнув позначки у 2,7 мільярда гривень. Порівняно з минулорічними надходженнями зростання ПДФО склало 129 відсотки, або майже 593 мільйони гривень.

На думку начальника ГУ ДФС у Хмельницькій області Сергія Ковальчука, цей успіх пояснюється реалізацією заходів з легалізації трудової зайнятості. Протягом вересня влада і громада зосередили особливу увагу на роз’ясненні прав і гарантій працівників.

«Позитив бюджетного процесу засвідчує спроможність влади та бізнесу вирішувати важливі для соціального розвитку регіону проблеми у форматі діалогу і розвитку», резюмував Сергій Ковальчук.

.

Автор: Тетяна Правдива