Новини
Економіка

Хмельниччина отримає 160,5 мільйонів субвенцій для відновлення об’єктів, які зазнали негативного впливу військової агресії росії

За фінансовою угодою між Україною та Європейським інвестиційним банком (проєкт «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України», Хмельниччина у 2024 році отримає 160,5 млн. грн субвенцій для реалізації програми відновлення об’єктів соціальної інфраструктури та об’єктів житлово-комунального господарства, які зазнали негативного впливу військової агресії росії.

Загалом за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури урядом України затверджено розподіл у 2024 році субвенції в обсязі 2,3 мільярдів гривень. Субвенція — кошти державного бюджету, які направляються в бюджети місцеві для реалізації необхідних цілей. Згідно з рішенням Кабміну, субвенція направлена місцевим бюджетам для реалізації проєктів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. 2,3 мільярдів гривень будуть розподілені між місцевими бюджетами громад, проєкти яких були раніше схвалені Європейським інвестиційним банком.

У 2024 році в рамках програми будуть реалізуватися 66 проєктів, які спрямовані на відновлення соціальної інфраструктури та об’єктів житлово-комунального господарства в регіонах, що зазнали негативного впливу військової агресії росії.

Нагадаємо, що фінансовою угодою між Україною та Європейським інвестиційним банком (проєкт «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України») у 2015 році схвалено наміри про залучення 200 млн євро позики для реалізації проєктів з відновлення та модернізації інфраструктури регіонів, що зазнали руйнувань через агресію рф, а також тих регіонів, що приймають значну кількість внутрішньо переміщених осіб. Відповідно до умов фінансової угоди термін її реалізації завершується у грудні 2024 року.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook